Aki huzamosabb ideig nem dolgozott, az miért nem? Nem volt rossz?
2009-2013 között nem volt normális munkám - pályakezdőként 20-25 éves korom között, s az ország egyik legrosszabb helyzetét fogtam ki. Sajnos csak egy részszakmám volt, anyum 80-as évekből származó gondolkodással elküldött dolgozni, nem voltam finanszírozva, én tanultam volna tovább pedig, belebukott ebbe szépen anyám intézkedése, nem kaptam magasabb és alacsonyabb munkát sem. Árufeltöltéshez már sok volt a szakmám. Ha eltitkoltam, akkor valahogyan állami rendszerben megnéztek és elzavartak. Ha nem titkoltam, azért nem kellettem. Ha titkoltam, akkor pedig azért. Az első normálisabb munkám is csak irodai közfoglalkoztatás volt, de akkor már egy örökségből tanultam és onnan már beindult az életem. Azóta már másik szakmám is lett, másik területen dolgozok, és még újabbat szeretnék tanulni. De így sem dúskálok a pénzben, mert szociális szférában vagyok. Egyébként 2009-2011 között - egy kivétellel - az összes osztálytársam elbukott mindennel. Lényegtelen, hogy az én anyum nem küldött továbbtanulni. Az egyetlen kivétel Németországban szakács.
35/F
Volt több ilyen időszakom is, mivel nehéz munkát találni.Sok a kamus tróger álláshirdető. De amúgy egyáltalán nem volt rossz. Kicsit kisimultam, kipihentem végre magam, dolgom meg itthon is van épp elég. Pénzérd dolgozom, nem a munka öröméért csak a fizetés hiányzott, semmi más.
De amugy érettségire épülő okj-t kellett volna elvégezned. Nem olyan marhaságokat, mint dajka meg eladó. Az ilyen fos munkákat mindenki felejtse el. Itt max takarítónak vesznek fel, ha nincs felsőfokú végzettséged. Mert ugye rohadt nagy sznobok a semmire. Fizetni azt nem akarnak de legyen 6 diplomád meg 50 év tapasztalatod 20 évesen.
En amig munkanelkulin voltam mindig csinaltam valamit.Foleg nyelvtanulassal vagy testedzessel kapcsolatos dolgok, mert azt magamnak is be tudom osztani.Edzeni barmikor elmehetek az edzoterembe, vagy futni, egy konyvet is olvashatok barmikor angolul/nemetul, szoval amikor nem interjukra jarkaltam, akkor is elfoglaltam magam, ugyhogy tulajdonkeppen kicsit sem viselt meg, sot amikor vegul megint talaltam munkat meg egy updated verziom mehetett az uj munkahelyre :D
Tobbszor is voltam mar munkanelkulin, azt hiszem 3, 6 , 10 honapok voltak, valahogy igy.Lenyeg, h tuzz ki egy celt minden napra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!