Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek a főnökök is...

Szerintetek a főnökök is szoktak ilyenről gondolkodni vagy csak a munkavállalók?

Figyelt kérdés

A szituáció a következő: felmerül egy cégnél egy adott probléma. Lehet ez bármilyen jellegű, a lényeg, hogy a főnök tesz/kér valami olyat, ami a munkavállalónak nem tetszik. De a munkavállaló ahelyett, hogy megbeszélné a főnökkel a problémáját, magára veszi és besértődik rajta. A többi kollégának már mondogatja nagy arccal, hogy nála ez volt az utolsó csepp és most felmond. Aztán másnapra lenyugszik és nagy duzzogások közepette tovább csinálja a munkáját. Ilyenből rengeteget láttam már. És van olyan aki hosszú évek alatt már 100-szor elmondta, hogy ő most felmond, de nem tette. A kérdés, hogy vajon ez abból származik, hogy nem mernek a főnök elé állni és neki elmondani a problémájukat?

Vajon fordított esetben mi a helyzet? Ha a munkavállalók tesznek olyat, ami a főnököknek nem tetszik, akkor a főnökök is egyből az jut eszükbe, hogy most kirúgják az illetőt? Vagy inkább a probléma jelzésén és megoldásán gondolkodnak? (Én egyébként az gondolom, hogy inkább a megoldáson gondolkodnak, hiszen pont ezért ők a főnökök, mert ez átlag embernél sokkal jobban menedzselik a felmerülő problémákat.)

2024. máj. 10. 10:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Ember függő, de mivel vezetőkről van szó ezért tényleg kevésbé, nem igazán kell ilyeneken gondolkodniuk.
2024. máj. 10. 10:50
 2/11 Katona Dius ***** válasza:
78%

A legtöbb ember azért nem teszi meg mégsem, mert nem akar új munkát keresni. Nincs lehetősége, vagy belekényelmesedett a jelenlegibe.

Én olyan főnökökkel találkoztam eddig (ez a 3. munkahelyem 10 év alatt), akik úgy voltak vele, le van sz.rva, ha elmegy, keres helyette mást. Nem ez a jó mentalistás, de sajnos ez van sok esetben.

2024. máj. 10. 11:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A fönökök általában értelmesebb emberek, nem az ilyen"ha nem úgy megy, ahogy nekem tetszik, akkor duzzogok meg nyafogok" tipus.

A fönököknem az az alap, hogy ha gond van, azt meg kell oldani, nem pedig elmenni világgá!

2024. máj. 10. 11:32
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

11:32

Az jó, én csak olyan főnökökkel találkoztam akik papírom voltak okosabbak de mentálisan mint valami gyerekek.

2024. máj. 10. 11:37
 5/11 Katona Dius ***** válasza:
100%
Enyém is olyan, hogy ha valami nemú úgy megy, ahogy szeretné, akkor beduzzog és hazamegy. Van olyan, hogy 2-3 napig be sem jön utána. Mint az oviban.
2024. máj. 10. 11:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor rúgnak csak ki valakit, ha olyan nagy hibát csinált, hogy fentről is kapják érte az ívet vagy ha sorozatosan csinálja a hibákat (meg persze, mikor le kell építeni). Sok macera új embert keresni, betanítani és lelkileg megterhelő egy olyan embert elküldeni, akit már ismersz valamennyire.
2024. máj. 10. 11:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A főnök is beosztottja valakinek, neki is van főnöke. Kevés az olyan cég, ahol csak két szint van, a munkavállalók és A Főnök. Ez maximum párfős cégekre jellemző. És igen, egy főnök is anyázik magában sokszor, hogy elege van a beosztottjaiból, meg a saját főnökeiből, és elmegy máshova. Azon kevésbé, hogy kirúgja a beosztottjait, mert az nem olyan egyszerű egy legálisan működő cégnél. De másnapra mindenki lenyugszik és megy a munja tovább.
2024. máj. 10. 12:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Talán attól félnek, hogy rossz fényt vet rájuk, ha valamire nemet mondanak. De ugyanez igaz párkapcsolatra is, nem csak munkahelyi problémákra. Nem merik kimondani az emberek, hogy nem. Helyette inkább magukban forronganak vagy a környezetüknek.
2024. máj. 10. 14:01
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
én nem szoktam hajtogatni, hogy felmondok, hanem megteszem.
2024. máj. 10. 22:24
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt munkatársam aki szintén főnök volt előtte, mielőtt egyenrangú munatársak lettünk. Milliószor mondta, hogy fel akar mondani, azóta is a cégnél van, én eljöttem, de azóta is panaszkodik. Nem volt a megbeszélés embere. ha valamin felkapta a vizet, akár hetekig nem szólt senkihez csak hisztizett, durcizott és úgy beszélt a másikkal mint a kutyával. Közben meg a folyosón mobilon beszélgetett az aktuális haverjaival hogy nyalogassa a sebét, amit mi okoztunk neki. Folyamatosan elhitette velem hogy rossz ember vagyok. Egyszer elkezdtem a barátaimmal kőbunkó lenni. Akkor esett le, hogy ez a munkatárskiszívta belőlem az életet is, utána nem törődtem vele többet.
2024. máj. 11. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!