Az normális, hogy 260.000ft-ből nem tudok kijönni, vagy valamit nagyon rosszul csinálok?
Házam hitelestől, rezsistől elvisz 55000ret
Autóm kb havi 30.000
Kajám havi 100.000
Telefon, internet, 30000
Ez idáig kb 215000, tehát havi 45000 maradna minden másra, szórakozás, ruházkodás, akármi... de már több mint 1 éve, egyszer nem maradt hó végére egy forintom sem...
Tehát én csinálok valamit nagyon rosszul? Vagy normális, hogy ennyi pénzből nem jövök ki?
Egyik ismerősöm úgy csinálja,hogy táblázatot vezet,
föl van írva, hogy miből mennyit vehet/mire mennyit költhet,és ha meghaladná, akkor nem vesz belőle mégegy következőt.
ő Excelben csinálja,lehet papíralapon is.
Elég puritán módon élsz, én közel egy 100-ast fizetek csak egy szobára+rezsire, de gondolom, más tájékán élünk az országnak.
7-nem üzenem, hogy én minden kajámat otthon főzöm intolerancia miatt, és így is csak 90-et költök csak alapanyagokra, pedig egy 55 kilós nő vagyok, nem zabálok sokat, és általában öt adagot főzök le előre többféle ételből, és ami nem fogyott el, azt lefagyasztom. Külsős kaját sosem eszek (nem, hogy nem rendelek, hanem sokszor viszem magammal a saját kajám pl. étteremben rendezett szülinapokra, vagy baráti bográcsozásokra, mert ott nem lesz olyan étel, amit ehetek). Így költök el ennyit, csak alapanyagokra. Talán 3-4 éve még igaz lett volna, hogy olcsóbb otthon főzni, mint gyorskajáldában enni, vagy rendelni, ma már nem állja meg a helyét a dolog, annyira tetűdrága lett minden, főleg a zöldségek.
Ha bliccelsz, akkor egy olyan városban élsz, ahol van tömegközlekedés. Sok helyen meg nincs, öt busz van egy nap a városból a faludba, ha nincs autód, így jártál, sok sikert, hogy elmagyarázd a főninek, hogy nem maradsz túlórázni, mert 17.20-kor elmegy az utolsó buszod. 6-7K-t úgy fizetek netre, hogy egyébként nekem van saját mobilnet a telefonomon, ami korlátlan internettel, havi 1 óra ingyen pofázással 7000 HUF. Épp azon gondolkozom, hogy tálaljam a lakótársamnak, hogy fizesse a Tv-jét, meg a wifijét maga, mert én nem használom ki és nem kívánok beleszállni a jövőben.
"Talán 3-4 éve még igaz lett volna, hogy olcsóbb otthon főzni, mint gyorskajáldában enni, vagy rendelni, ma már nem állja meg a helyét a dolog, annyira tetűdrága lett minden"
Lópéniszt, mama! Egy 32cm-es pizza 3500 Ft, szállítással 4000. Egy evés. 4000-ből veszek hat szép nagy szelet tarját, meg 2 kg krumplit. Még a fűszerekre is marad, de az amúgy is mindig van otthon ugye. Kész is a kaja, hat adag. Az lehet, hogy te olyan sajnálatos helyzetben vagy, hogy rengeteg pénzt kell költened élelmiszerre, de nem ez az általános.
Milyen szánalmas az, hogy Európa közepén a 21.sz.-ban azon elmélkednek a magyarok, hogy min lehet spórolni, hogy enni tudjon...
Ettől még a 18. században is jobban éltek a magyarok!
Micsoda fejlődés?!
Pfujjj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!