Milyen témákról vagy miről beszélgessek a munkahelyen? A főzés és az időjárás már unalmas
Nálunk ez megy: filmek, könyvek, sorozatok, helyes pasi színészek, terhesség, szülés, cuccrendelés, Temu, Avon stb.
Ami nem megy: a munka.
Hallgass, abból baj nem lehet.
Én azt szoktam választani, hogy hagyom a kollégát beszélni és mindenben igazat adok neki,hadd higyje azt, hogy full okos.
Nincs kedvem senkivel beszélgetni, mert a magyar csak a saját hülyeséget hajtja és az nem érdekel.
Mindenki azt hiszi, hogy csak az ő problémája a legnagyobb.
nálunk...gyerekek, család, hétvégi program...
Nekem pl. nincs gyerekem nem is akarok, és nem családi programjaim vannak....szóval kb. mintha ott sem lennék.
Ezeknek a beszélgetéseknek nem kell érdekesnek lennie
Szia Zsuzsa, milyen volt tegnap a mákos meggyes süti? Igen? Szuper. Végre szépen süt a nap, mentek valahova a hétvégén? Ja, mi is.
Ennyi.
Esetleg filmek, sorozatok, játékok.
De ha valakivel természetesen nem vagy haveri viszonyban, talán jobb is. A kollégámnak nem mondanék családi perpatvart, párkapcsolati problémát, mert felhasználhatja ellenem.
Sport, vallás, politika kilőve, mert ezekben ha nincs egyetértés, az konfliktushoz vezet.
Fúú nálunk megoszlik a társaság, általában külön a családosak gyerekesek és külön akiknek barát/barátnő van.
Baromira senkit nem érdekel egyébként a másik gyereke.
ÉS az sem mit csinál.
Kilépsz az ajtón és kb. mindenki elfelejti a másikat. ÉN mondjuk már közben elfelejtem mit mondanak, mert agyban tuti máshol járok.
Én inkább kuka vagyok, vagy ha nagyon kell, akkor munkatémát mondok/kérdezek/beszélek. Pont azért, mert tudni lehet, hogy a Veszett pulikutya kölykének a fiát sem érdekli a másik "Hogy telt a hétvégéd?" small talk-os majomsága.
Jobb a csönd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!