Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Néhány hete konyhán dolgozom,...

Néhány hete konyhán dolgozom, és ügyetlen vagyok. Mit gondolsz?

Figyelt kérdés

Nekem rosszul esik.

Másoktól kritikát kapok napi szinten.



ápr. 20. 23:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Majd bele jössz. 😊
ápr. 20. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igyekezz elsajátítani a munkafolyamatokat, mert a kritika lehet, hogy rosszul esik, de legtöbbször van oka, és tanulhatsz belőle. Ha kibírsz fél évet, és a munkát jól végzed, utána sokkal jobb lesz.
ápr. 20. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
25%
Leszarom.
ápr. 21. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
36%
Nem kell foglalkoznod vele. Azt megértem, ha a kritika rosszul esik, és emiatt motibálatlan vagy. Sajnos ezek ilyen helyek. Ilyen, amikor az ember nem tanul tovább, vagy értelmetlen szakmát választ. Szóval dolgozz itt amíg nem találsz más helyet, ami jobban tetszik. Legrosszabb esetben majd kirúgnak, és ennyi. A többivel addig nem kell foglalkoznod. Csinálgasd, lássák, hogy dolgozol/próbálkozol, és akkor lesz pénz. Ennyi.
ápr. 21. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Kritika nélkül honnan tudnád, hogy ügyetlen vagy, meg hogy miket csinálsz rosszul?

Az egy dolog, hogy pár majom divatot teremtett abból, hogy mindig mindenki "támogat" mindenkit, csak hát abból sose lesz fejlődés! Az a legkényelmesebb, hátra lehet dőlni, mert milyen király vagyok, mindenki dicsér, vagy le se szar senki, oszt akkor jóvanazúgy, ahogy csinálom.

Lesz is még kritika, jó pár évig, aztán vagy fel tudsz nőni a feladathoz, hogy egyre kevesebb legyen a kritika, mert egyre profibb leszel, vagy vagy megrág a rendszer, és kiköp.

Szerinted ha mindenki rád hagyna mindent, akkor ha megszereznéd a szakmát, megállnád a helyed a munkaerőpiacon? Ha nem b@szogatnak, és nem leszel egyre jobb, a próbanapod első 5 percében hazazavarnak.


Ez nem kell, hogy rosszul essen. Meg az se, ha béna vagy. Mindenki az volt.

ápr. 21. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
21%

" ezek ilyen helyek. Ilyen, amikor az ember nem tanul tovább, "


Szerinted a szakácsok masszírozzák a tanulót, mit, hogy csináljon, mert nem tanultak tovább?!

Véletlenül se azért, mert látják, hogy szarul csinálja, és azért van ott, hogy megtanulja, hogy hogy kell?!


Elég gáz frusztrációid, meg mentális sérüléseid lehetnek, ha ilyen piti sértegetéssel akarsz elégtételt venni a vélt sérelmeidért! :D

Csak tán nem te is balf@sz vagy valamiben, és volt aki szembesíteni merészelt a hiányosságaiddal?! :D

ápr. 21. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze senki nem a konyhába születik.Konnyű ítéletet mondani aki évek óta ebben dolgozik.

Majd belejössz nyugi.

ápr. 21. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
87%

Milyen kritika? Ilyen "lassú vagy, béna vagy, rosszul csinálod"? Vagy pedig "így fogd a kést, ahhoz emígy nyúlj, emez pedig amúgy jobb lenne"?


Mert az első egy szar kritika, csak elmondják, hogy nem vagy jó. A második fajtával meg segíteni akarnak, az igazából tanácsok, amiket tényleg jobb, ha megfogadsz.


Persze nem minden munkakörben/munkafolyamatban lehet tanácsot adni, mert ha tényleg lassan pakolod be a mosogatógépbe a tányérokat, azt nem lehet máshogy jobbítani, csak ha gyorsabb vagy. De ha lassan vágod a hagymát, annak van trükkje, amit megmutathat(ná)nak.

ápr. 21. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Te is elismered hogy nem vagy jó szóval nem értem hogy mit vársz,dicséretet?

Amúgy ha megfogadod amit mondanak és látják hogy probálod javítani a hibáidat akkor egy idő után jobb leszel ezáltal kevesebb lesz a kritika is

ápr. 21. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Az is kap kritikát, aki irodában dolgozik és azzal is egyetértek, hogy a kritikával önmagában nincs gond, hiszen azért vagy ott, hogy megtanuld a feladatokat. A kritika stílusa viszont nem mindegy, és az sem, hogyan van megfogalmazva, mert a "faszba' tudsz ilyen lassú lenni bazdmeg" és a "ez így sajnos nem elég gyors, megmutatom, hogyan csináld, figyelj" közül nem kérdéses, hogy melyik visz előrébb.


Ugyanakkor az is kérdés, hogy miért kapod a kritikát. Ha mondjuk lassú vagy és hetek alatt sem látszik változás, az baj, mert egy konyhán nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt készítes elő egy rakás zöldséget. Vagy ha pl. figyelmetlen vagy és már 3x mutatják meg az adott feladatot/folyamatot és újra elrontod. Ha viszont olyanokért szólnak be, hogy pár hét után miért nem csinálod olyan gyorsan/ügyesen/jól mint az, aki fél éve ott van, az igazságtalan, de akkor az egész közeg olyan, keress másikat (valószínűleg azt, aki fél éve ott van meg másért baszogatják).


És még ehhez jön az, hogy egy irodai, szellemi munkát végző közegben valószínűleg (nem mindig, de nagyobb az esély rá) nagyobb megértéssel fordulnak az új dolgozó felé, türelmesebbek, hagynak több időt, hogy beletanuljon, hiszen általában összetettebb feladatokról van szó, és hosszú távon nekik is érdekük, hogy a részfeladatok jobban megmaradjanak, megértse, átlássa a folyamatokat stb., nem véletlenül 3 hónap ott általában a próbaidő, nem mindig egyértelmű a kép pár hét után.

ápr. 21. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!