Miért mondta ezt rólam a főnököm?
Rövid háttérinfó: Utálom a nevem "hivatalos" becézését, már kiskorom óta. A preferált becenevem egy betűvel tér el, talán egy kicsit gyerekesebb, de nem érdekel. Illik hozzám, magaménak érzem.
A munkahelyemen mindenkit megkértem, hogy a preferált nevemen hívjanak. Ezt mindenki megtette, kivéve a főnökömet. Ő "nem becézget" - de nem is hív a teljes nevemen, hanem az utált becenevemet használja.
Hát jó. Nem álltam le vele vitatkozni, falra hányt borsó.
5 éve dolgozom itt. Most bejött az egyik kolléganő azzal, hogy azt állította a főnök, hogy a kolléganő engem degradál azzal, hogy a kedvelt becenevemen hív.
Ismétlem, mindenkit megkértem, hogy hívjon úgy - ráadásul tettem egy szép nagy táblát is az asztalomra. Látta, meg is dicsérte (én készítettem) szóval biztos nem az én lelkivilágom érdekében tette ezt a megjegyzést.
Hát képzeld Jézusról meg azt mondták, részeges és nagy étkű, bűnösök barátja.
Sajnos az emberek szeretnek belegázolni mások érzéseibe, hogy fájjon nekik.
Hidd el, nem lehet félrenézni, ott egyértelműen a kedvelt nevem van - nagyon más a két betű. Még fel is olvasta, amikor először látta.
Tudja jól, hogy melyik nevet szeretem, és visszautasította amikor megkértem, melyiket használja.
Nekem is volt ilyen főnököm. Következetesen nem az általam preferált helyesírással írta a becenevemet. Én aláírtam, ahogy szeretem, ő meg visszaírta a megszokottabbat.
Én ebből levontam, hogy nem nagyon kedvel, mert ha minimálisan is törődne velem, oda tudna erre figyelni.
Na ezért nem mondtam meg a becenevemet a munkahelyemen.
Szólítsanak csak szépen a teljes keresztnevemen.
Amúgy a főnöknek van kismillió dolga, nem fog azon agyalni, hogy te nem Kriszti vagy, hanem Kriszta. Úgy szólít, ahogy neki magától értetődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!