Ha van egy munkatársam akit mindenki tök kedvel, tisztel, csak én utálom egyedül akkor valami baj van velem?
Nekem is van olyan munkatársam, akivel a legtöbben jól elvannak, engem meg irritál, nem tudok együttműködni vele. Nekem szerencsére olyan munkahelyem van, ahol meg tudtam beszélni ezt a felettesemmel, most már direkt figyel arra, hogy ne osszon be minket közös műszakba. Nyilván ezt nem lehet minden munkahelyen meg minden feladatkörnél megoldani. De ha van ilyenre lehetőséged, én mindenképpen ezzel próbálkoznék először. Bennem is, amióta nem kell együtt dolgoznunk, sok negatív érzésem alábbhagyott vagy megszűnt. Egyszerűen már nem tudom őt utálni meg rosszakat kívánni neki, mert kb. teljesen kikerült a látókörömből a létezése.
Ha nincs ilyenre lehetőség, akkor próbáld meg elkerülni, amennyire lehet, a kommunikációt kizárólag a munkahelyi témákra szorítani. És végezz el némi önreflexiót, hogy mégis mit utálsz benne. Idegesít? Inkompetens, akadályozza a munkavégzést? Beszólogat neked esetleg? Lehet, hogy valami olyan zavar benne, amin tudna változtatni, ha kommunikáltok. Ha például bántóan viselkedik veled, azt meg lehet próbálni megbeszélni, hogy "hé, zavar, amikor ilyeneket mondasz". Most csak próbálok ötletelni, lehet, hogy nem olyan dologról van szó, amin könnyen lehetne változtatni.
De fontos az is, hogy tisztázd le magadban, hogy a munkahely az nem a barátkozásról szól, (elsősorban) nem kell puszipajtásnak lenned senkivel, csak együttműködni a közös feladatokban.
Egy osztálytársam utált engem gimiben. Egy nagyon vidám lány voltam, voltak barátaim, jól ment a suli, de ez a lány nagyon rám volt szállva. Minden mozdulatomat figyelte, mindenbe belekötött, egyszer kiderült, hogy stalkol engem az iwiwen, ráadásul a hátam mögött is sokszr kibeszélt.
Utána kiderült, hogy a szülei nagyon sokat piszkálják őt, meséltpár durva dolgot. Szívesen lett volna az a gyerek akit úgy szeretett az anyukája ahogy az enyém szeretett engem és mélyen magában ez irritálta őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!