Dolgoznátok család mellett Németországban?
Sziasztok!
Négy évet dolgoztam Németországban hegesztőként; 2021-ben jöttem haza. Feleségemmel gyermeket terveztünk, aki meg is született és azóta már két éves.
Volt egy nyugat-magyarországi kisvárosban egy lakásunk, amit eladtunk és ennek az árát, valamint a külföldi munka során összespórolt pénzt összeadva vásároltunk egy nagyobb lakást csak már a megyeszékhelyen. Ez egy jóval 50 millió Ft feletti beruházás volt, bútorokkal, háztartási gépekkel, egyéb járulékos költségekkel, stb. számolva. Szerencsére hitelmentesen.
Viszont most így alig maradt megtakarításunk(kb. 2 millió Ft), ezért arra gondoltam, hogy kb. 2 évig újra Németországban dolgoznék a szakmámban, hogy feltornásszam ezt az összeget 15 millió forintig. Havi 1500 Euro megtakarítással számolok átlagosan 24 hónapon át, ami nem egy elrugaszkodott álom. 3 éve 2000 Euro volt a havi átlagom, igaz, akkor még nem volt gyerkőc.
Nem szeretek szemmel látható megtakarítás nélkül élni; bármikor bármi közbejöhet(betegség, munkanélküliség, stb.).
Szerencsére hitelünk egyáltalán nincs, a lakás új, a feleségem részmunkaidőben tud dolgozni, bár azzal sokat nem keres. Én hegesztőként dolgozom itthon is, de a fizetésem az nem egy egetrengető, havi 470-500 ezer körül.
Hogy döntenétek a helyemben? Két év külföldön, kéthavonta egy hét itthoni szabadsággal vagy inkább maradjak itthon a családdal és annyiból élünk, amennyi bejön?
Nem, mert most már más a helyzetem, és a megtakarítás duzzasztásán kívül más szempontok, konkrétan a komplett családom mindennapjai is számítanának.
De nem vagyunk egyformák.
Írtad, megbeszéled asszonnyal. Beszéld! Ha neki ez így jó akkor menj! Ha húzza a száját, ne menj! Ne idegen emberek véléményétől függően dönts!
Én nem mennék egyedül a helyedben, csak velük együtt amúgy. Az asszonyt is nézd, hogy egyedül csinál mindent egy gyerekkel ami olykor nagyon nehéz és nem dramatizáltam az előző hozzàszólásban.
En csaläddal jönnek, mert itt van normälis szociälis rendszer meg iskola is. Nem häträny ha a gyerek a magyaron kivül meg tud szolalni 2 mäsik nyelven is, ami az otthoni iskolarendszerröl mär nem igazän mondhato el...
Anno ez nälunk is kerdes volt, inkäbb teszek felre havonta kevesebbet, de együtt van a csaläd. A törpe itt csinälta az ausbildungjät most kezdi majd a mesterszakot belöle, Otthon csak a häz maradt ami nyaralni pont jo, meg ha majd egyszer jön a nyugdij akkor ällandora, de addig maradunk a halodo nyugaton...
Köszönöm mindenkinek a kommentet. Külön a 18-asnak, ráébresztettél, hogy bizonyos fokig ez önzőség lenne a családommal szemben, mégha a jó szándék is vezérel. Így más alternatíva után nézek; napi ingázás Szlovákiába(napi 80 km), esetleg Ausztriába(napi 120 km).
Kiköltözni semmiképpen nem akarunk, a szüleim idősek már, lassan szükségük lesz rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!