Mi történt/történik azzal a személlyel, aki téged kiközösített, megalázott a gimnáziumban? A te életed mennyire változott meg érettségi után?
9# Sokkal jobb dolog mindenkiben észrevenni a benne rejlő jóságot, semmint hogy nagyítóval keressem az emberek gonoszságait. Nyilván itt nem az ilyen gyilkosokról, meg hasonló kaliberről beszélek. Ha meg tudok bocsátani a másiknak, akkor magamnak is könnyebben meg tudok bocsátani. Ugyanis én is sok hibával rendelkezem.
Tudom klisé, de valamilyen szinten igaz az, hogy a másik ember egy tükör és visszatükröz engem.. Ha ilyen felfogással élünk csak megkönnyítjük magunknak a dolgokat. Ha nagyítóval keresem mindenkiben a rosszat, akkor egyedül maradok, mert mindenkiben lesz valami "szálka", ami idegesít engem. Ha viszont próbálom az emberekben a jót megtalálni, akkor észreveszem, hogy a másik ember valójában nem is különbözik annyira tőlem, olyan, mint én.
Valójában erre kell törekedni, a közös nevezők megtalálásra a másik emberrel. Én tudom magamról, hogy elég rossz vagyok kommunikációban például és ezért rengeteget kell még fejlődnöm.
Nálunk azért akadtak kiközösítések, irányomba is, nyílt megalázás, szerencsére, legalább nem volt sok.
Közvetlen kapcsolatom senkivel sincs a gimis osztályból, ilyen osztálytársakkal meg főleg nem, de neten néha felvillan tőlük 1-2 dolog, vagy olyan is volt, hogy kíváncsiságból rájuk kerestem, de közülük alig van olyan, aki amúgy aktív a közösségi médiában. Pár lány kivételével; ők sok partizós képet, videót tettek közzé, páran egy pesti szórakozóhely arcaivá is váltak egy időben, olyan is van, akit kereskedelmi csatornák szerződtettek le. Meg még olyan is, aki influencerként ügyködik, szponzorai is vannak.
Nekem gimi óta sikerült végre kinyílnom, a bőrömben is egész jól érzem magam végre, szóval jót tett, hogy nem abban a közegben vagyok már.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!