Költözzek Pestre vagy maradjak?
Borsod megyébe élek, nem rég végeztem az egyetemen, a cég ahol vagyok március 31-ig tud foglalkoztatni. Abban reménykedtem megtudjuk hosszabbítani a szerződést, de sajnos nem lehetséges a költségcsökkentés illetve a létszámstop miatt. Nyáron terveztem költözni, amikorra kicsit több pénzt tudok félretenni, de így már áprilisba Pesten szeretnék dolgozni. Nincs értelme erre a pár hónapra új helyen dolgoznom Borsodba. Tehát ha minden félretett pénzem belerakom kb. 700-800 ezer forintom van. Illetve szüleim segítenének az első hónapra való kaja bevásárlásba meg egy kèt cuccba. Neki merjek így vágni fiatal pályakezdőként? Elegendő lesz ez a kezdő tőke ? Tisztában vagyok a 2 havi kaucióval és hogy az első havi albérletre is kell pénz. Határozott vagy határozatlan idejű szerződést kössek inkább? Picit attól tartok még ebben a világgazdasági helyzetben, hogy próbaidő alatt kiraknak egyik pillanatról a másikra az új munkahelyemen is. Persze Pest, ahol könnyebb munkát találni, mint itt Borsodba, de akkor is.
Bármilyen tanácsot/építő jellegű kritikát szívesen fogadok!
#9 Sajnos tudom.. fizetések és lehetőségek tekintetében sem valami rózsás a helyzet.
#10 Igen, pont így gondoltam én is, előbb mindenféleképpen munkahelyet szeretnék, és utána vagy vele párhuzamosan albérletet nézni. Úgy hiszem albérletet könnyebb találni, mint munkahelyet. Nincsennek nagy igènyeim, viszont már 23 éves vagyok és szeretnék önállósodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!