Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Költözzek Pestre vagy maradjak?

Költözzek Pestre vagy maradjak?

Figyelt kérdés

Borsod megyébe élek, nem rég végeztem az egyetemen, a cég ahol vagyok március 31-ig tud foglalkoztatni. Abban reménykedtem megtudjuk hosszabbítani a szerződést, de sajnos nem lehetséges a költségcsökkentés illetve a létszámstop miatt. Nyáron terveztem költözni, amikorra kicsit több pénzt tudok félretenni, de így már áprilisba Pesten szeretnék dolgozni. Nincs értelme erre a pár hónapra új helyen dolgoznom Borsodba. Tehát ha minden félretett pénzem belerakom kb. 700-800 ezer forintom van. Illetve szüleim segítenének az első hónapra való kaja bevásárlásba meg egy kèt cuccba. Neki merjek így vágni fiatal pályakezdőként? Elegendő lesz ez a kezdő tőke ? Tisztában vagyok a 2 havi kaucióval és hogy az első havi albérletre is kell pénz. Határozott vagy határozatlan idejű szerződést kössek inkább? Picit attól tartok még ebben a világgazdasági helyzetben, hogy próbaidő alatt kiraknak egyik pillanatról a másikra az új munkahelyemen is. Persze Pest, ahol könnyebb munkát találni, mint itt Borsodba, de akkor is.

Bármilyen tanácsot/építő jellegű kritikát szívesen fogadok!

2024. márc. 5. 16:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20%
Ennyi pénzzel maradj a hátsódon mert ez havi bevásárlásra is kevés lesz.
2024. márc. 5. 16:23
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Most az a kérdés, menj-e, holott 3 hónap múlva amúgy is mennél? Jól értem?

Mert ha igen, nem is értem, ez miért kérdés...

2024. márc. 5. 16:24
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Bérelj szobát először!

Ha letelt a próbaidőd,utána is ki tudsz venni lakást.

2024. márc. 5. 16:24
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Sajnos ennyi pénz nem elég ahhoz, hogy költözz, nagyjából semmid sem maradna. Arra is készülnöd kell, hogy esetleg nem tudsz rögtön elhelyezkedni, vagy kirúgnak, maradnia kell tartaléknak
2024. márc. 5. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:
43%

Miért pont Budapest?

Én valamelyik Skandináv országba mennék.

2024. márc. 5. 16:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Vannak viszonylag olcsó albérletek Pesten. De a kaucióval számolni kell. Ha elég elszánt vagy és nincsenek nagy igényeid működhet a dolog. A pestiek sincs ám jóval több megtakarítása.
2024. márc. 5. 17:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért Pest mert ha már elvégeztem az egyetemet szeretnék benne dolgozni. Külföldön nem tudnék elhelyezkedni.
2024. márc. 5. 18:00
 8/11 anonim ***** válasza:
18%

5 vagyok. Akik lepontoztak azt se tudják hogy melyek a Skandináv országok.

Kérdező akkor maradj az országban és semmiféleképpen ne próbálj szerencsét külföldön amíg fiatal és egyedülálló vagy.

2024. márc. 5. 18:06
 9/11 anonim ***** válasza:
47%

Nem szeretnélek megbántani, de épp eszű ember nem marad Borsod-megyében.

Menjél Budapestre, Győrbe, vagy ahova neked jobban tetszik, akkor lesz veszteni valód ha ott maradsz Borsodban.

Az ország keleti része, már régóta haldoklik.

2024. márc. 5. 18:52
 10/11 anonim ***** válasza:
76%
Ha okosan vásárolsz be, tudsz főzni, olcsó helyen bérelsz alberletet és inkább többet utazol minthogy belvárosban élj akkor meg lehet oldani szerintem. A szoba bérlés nagyon jó ötlet. A munkát én előre leszervezném, vagy valahogy össze szervezném párhuzamosan. Pl. Amikor potenciális lakásokat nézek, a munkahelyet is nézem a közelben. És fel is hívnám őket és érdeklődnék, hogy megfelelnék e, mert hamarosan oda költözöm, vagy ilyesmi. És kitalálnék alternatívákat, hogy mi van, ha nem vesznek fel.
2024. márc. 5. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!