Nyugaton is lenézik a takarítókat?
A 90-es években történt Németországban, hogy a hulladékszállítás két hétre leállt mert a dolgozók sztrájkoltak. Nyár volt, forróság. A szemét tornyosult és bűzlött a városban.
Na akkor, fiatal voltam még, tanultam meg tisztelni a munkájukat.
Az élet úgy adta, hogy itt Magyarországon elmentem a sorra. Nagyon szeretem a termelő környezetet és nem kaptam munkát. Lehet, hogy buta voltam a kereséséhez.
Egy nap audit volt és nekem kellett bemutatni a termék előállításának a folyamatait. Autóipari beszállító cég. A német mérnököket akkor már ismertem mert többször voltak lent nálam a soron. Jómagam is az autóiparban dolgoztam Németországban és német is vagyok, anyanyelvi szinten beszélem a német nyelvet, mellette folyékonyan angolul.
Mondja nekem a német mérnök kolléga, hogy mit kér, hogy elkészítsek neki. Természetesen németül. Mire megszólal egy magyar mitugrálsz, fiatal gyerek - irodai dolgozó ( németül)
Magyarul kell mondani ENNEK, németül nem ért."
Kitört a nevetés a német kollégák között.
Mondták a fiatal embernek
"Jobban beszél a hölgy nemetül, mint te"
A sztoriból is látszik, hogy itt Magyarországon mennyire lebecsülik az emberek a kétkezű munkát. Két hónapig voltam ott. Azután kaptam állást a gépgyártás van, tervezésben.
Kiosztottam a fiatal
A külföldi főnökség nem tud róla, a magyar főnökség még nem tudja kezelni.
Minden reggel a csarnokon keresztül megyek be az irodába. Én minden egyes dolgozónak hangosan köszönök "jó reggelt!"
Én nem dolgoztam még olyan helyen, ahol lenézik a takarítókat. Igaz, én intelligens emberek között dolgoztam mindig szerencsére. Nálunk az irodaházban 2 takarító van, imádjuk mindkettőt és mindenki megbecsüli a munkájukat. Ha valami leesik felszedjük. Múltkor ügyesen kiöntöttem a kávét és elkértem a portástól a felmosót, hogy ne másoknak csináljak munkát. De szerencsére ezzel az irodaházban dolgozók 99%-a így van. Úgyhogy valószínű rossz helyen dolgozol.
Az tény, hogy anyagilag külföldön sokkal jobban megbecsülnek.
Nem tudom, én jártam egyetemre és ott nagyobb emberszámba vették a takarítót mint minket egyetemistákat. A munka világában is azt látom, hogy a takarítók jobban meg vannak becsülve mint az ott dolgozók.
Azt meg eleve kétlem, hogy a mai alapvetően agyonterhelt egyetemistáknak pont az jelentené a legnagyobb szórakozást, hogy a takarítónak munkát okozzanak.
18
A férfiaknak nem ez számít... Meg az sem számít, mennyit keresel...
🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!