Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nyugaton is lenézik a takarító...

Nyugaton is lenézik a takarítókat?

Figyelt kérdés
Egyetemen dolgozom takarítóként,konkréten úgy bánnak a takarítókkal mintha egy darab sz@r lennénk a szemükben.Az alkalmazottak,a diákok,a tanárok,de még a takarítók főnökei is,de ami a legjobb,hogy a diákok szándékosan igyekeznek megkeseríteni a napjainkat(például imádják eljátszani,hogy papír darabokat tépnek szét apróra,és elszórják a terembe).Értem,hogy ehhez a munkához nem kell diploma vagy bármi,de bele se gondolnak az emberek,hogy konkrétan belefulladnának a mocsokba,ha nem lennének takarítók.Nyugaton se veszik ember számba őket?

márc. 1. 14:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%

A 90-es években történt Németországban, hogy a hulladékszállítás két hétre leállt mert a dolgozók sztrájkoltak. Nyár volt, forróság. A szemét tornyosult és bűzlött a városban.

Na akkor, fiatal voltam még, tanultam meg tisztelni a munkájukat.

Az élet úgy adta, hogy itt Magyarországon elmentem a sorra. Nagyon szeretem a termelő környezetet és nem kaptam munkát. Lehet, hogy buta voltam a kereséséhez.

Egy nap audit volt és nekem kellett bemutatni a termék előállításának a folyamatait. Autóipari beszállító cég. A német mérnököket akkor már ismertem mert többször voltak lent nálam a soron. Jómagam is az autóiparban dolgoztam Németországban és német is vagyok, anyanyelvi szinten beszélem a német nyelvet, mellette folyékonyan angolul.

Mondja nekem a német mérnök kolléga, hogy mit kér, hogy elkészítsek neki. Természetesen németül. Mire megszólal egy magyar mitugrálsz, fiatal gyerek - irodai dolgozó ( németül)

Magyarul kell mondani ENNEK, németül nem ért."

Kitört a nevetés a német kollégák között.

Mondták a fiatal embernek

"Jobban beszél a hölgy nemetül, mint te"

A sztoriból is látszik, hogy itt Magyarországon mennyire lebecsülik az emberek a kétkezű munkát. Két hónapig voltam ott. Azután kaptam állást a gépgyártás van, tervezésben.

Kiosztottam a fiatal

márc. 1. 16:15
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
10: Ez az! A hierarchia! Meg Magyarországon sok munkahelyen az a mentalitás dúl, hogy az új dolgozót szívatni kell, meg szamárlétrát járatni vele. Itt Hollandban viszont többhelyütt láttam és tapasztaltam, hogy valaki alig két hete dolgozik ott, de máris egyenrangúan beszélgetnek meg lazulnak vele. És ilyenkor nem értem, hogy odahaza miért nem működhet ez így?🤔
márc. 1. 16:18
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

A külföldi főnökség nem tud róla, a magyar főnökség még nem tudja kezelni.

Minden reggel a csarnokon keresztül megyek be az irodába. Én minden egyes dolgozónak hangosan köszönök "jó reggelt!"

márc. 1. 16:27
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
#12 jó ilyet olvasni. Engem mai napig lenéznek a munkahelyen, csak mert én vagyok az egyik legfiatalabb. De ha nem dolgoznék, akkor az lenne a baj🤣
márc. 1. 16:28
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem dolgoztam még olyan helyen, ahol lenézik a takarítókat. Igaz, én intelligens emberek között dolgoztam mindig szerencsére. Nálunk az irodaházban 2 takarító van, imádjuk mindkettőt és mindenki megbecsüli a munkájukat. Ha valami leesik felszedjük. Múltkor ügyesen kiöntöttem a kávét és elkértem a portástól a felmosót, hogy ne másoknak csináljak munkát. De szerencsére ezzel az irodaházban dolgozók 99%-a így van. Úgyhogy valószínű rossz helyen dolgozol.

Az tény, hogy anyagilag külföldön sokkal jobban megbecsülnek.

márc. 1. 16:37
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak jobban megbecsülnek, hanem az emberek kepesek haszbalni a szemetea kosarat, es nem gyűjtik meg a takarító baját szándékosan.
márc. 1. 16:56
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, én jártam egyetemre és ott nagyobb emberszámba vették a takarítót mint minket egyetemistákat. A munka világában is azt látom, hogy a takarítók jobban meg vannak becsülve mint az ott dolgozók.

Azt meg eleve kétlem, hogy a mai alapvetően agyonterhelt egyetemistáknak pont az jelentené a legnagyobb szórakozást, hogy a takarítónak munkát okozzanak.

márc. 1. 20:04
 18/22 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem le. Mikor massziroztam, minden 2. férfi beprobalkozott, takaritokent meg egyik sem. Ez sokat elmond.
márc. 1. 20:43
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Az emeletünkön dolgozó nők bevették a takarítónőt a brancsba, együtt kávéznak, még céges belső pletykákat is megbeszélnek a jelenlétében.
márc. 1. 21:18
 20/22 anonim ***** válasza:
12%

18

A férfiaknak nem ez számít... Meg az sem számít, mennyit keresel...

🤣🤣🤣

márc. 1. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!