Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nézik le a takarítókat?

Miért nézik le a takarítókat?

Figyelt kérdés

Pl szállodákban, üzletekben, utcákon, miért?

Ha ők nem lennének mindenhol kosz lenne, az üzletek nem lennének kitakarítva, nem lehetne menni sehova se nyaralni, mert nincs tiszta szoba a szállodákban stb

2016. aug. 26. 20:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Komolyabb szakképzettséget/felsőfokú végzettséget/stb nem igénylő munkakörökben dolgozókat sajnos szokás lenézni. Én voltam a nyáron diákmunkán kempingben és remek takarítónőkkel barátkoztam össze. Minden dolgozó embert meg kellene becsülni aki hasznos munkát végez.
2016. aug. 26. 21:07
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom. Szerintem ez a saját szegénységi bizonyítványuk.

Én értékelem, ha valaki dolgozik. Sokkal jobb, mintha nem csinálna semmit sem. A takarítás meg nem is olyan gáz munka. Szerintem.

2016. aug. 26. 21:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Aki lenézi őket az hitvány ember, így képzelik magukat felsőbbrendűnek, holott, ahogy az előttem szóló is írja, csak a saját szegénységi bizonyítványukat állítják ki ezzel.
2016. aug. 27. 04:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez jó kérdés. Szerintem épp azt kéne elítélni aki dolgozó embert lenéz, legyen bármi is a munkája!

Amúgy van egy pár ismerősöm, akik szállodai takarítóként kétszer annyit keresnek, mint én irodai munkásként!!! Unokatesómnak, aki takarít, iPhone-ja van, nekem meg még az olcsó telefonra is alig telik... Már komolyan elgondolkodtam rajta, hogy váltok és elmegyek én is takarítani. Csak a jobb helyekre ma már ahhoz is OKJ-s képzettség kell, ami pedig pénzbe kerül, pénzem meg nincs. :(

2016. aug. 27. 09:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés. Én ismerek olyan diplomást is aki takarít.
2016. aug. 27. 09:31
 6/10 anonim ***** válasza:
42%

Ami végképp a jéghegy csúcsa, amikor egy nő azért nem akar együtt járni egy férfival, merthogy az fizikai munkát dolgozik, és nincs egyetemi diplomája. Az ilyennek azt kívánom, hogy kamulják be és adják el prostinak!

Mellesleg én is takarító-mosogató munkákat végzek Hollandiában, és egész jól telik belőle dolgokra (utazgatás, koncertrejárás stb.).

2016. aug. 27. 09:47
 7/10 anonim ***** válasza:
96%
Általában azért, mert ők is lenézik saját magukat. Ráadásul én zömében olyan takarítókkal találkoztam, akik meg voltak sértődve, hogy fel kell söpörni az aulát. Mondjuk erre tartják őket, de ők jobban szerettek pletykálni. De biztos vannak rendesek köztük.
2016. aug. 28. 14:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akad belőlük rendes is.-Igen ám, csak az a baj, hogy mind egy kalap alá veszik a takarítókat, és általánosítanak.

2016. szept. 10. 22:12
 9/10 anonim ***** válasza:

8: Az mondjuk való igaz, hogy a többségük nem épp az a típusú ember, akivel olyan nagyon színvonalas témákról lehet beszélgetni. Amikor közmunkát végeztem, szerintem jogosan éreztem különbnek magamat a munkatársaim többségéhez képest.

Nem tudom. Én sem voltam jó tanuló, de ettől még azért műveltem magamat, ahogy csak tudtam.

2016. szept. 11. 09:42
 10/10 anonim ***** válasza:
61%

szociális szempontból minél inkább pótolhatatlanabb vagy annál nagyobb a szociális értéked.

egy takarítót pedig bármikor lehet pótolni,mert szinte bárki képes ezen munkakör elvégzésére.

2016. okt. 3. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!