Miért nem becsülik meg a takarítókat és a munkájukat?
Japánban fontos dolog a tisztaság. Tényleg komolyan veszik, nem úgy mint sok más országban. Talán egyedül ők veszik annyira komolyan.
A takarítók itt általában a leghülyébbek, bár vannak kivételek!
Itt ahol dolgozom konkrétan kikészíti az embereket. Most mondtam fel és 70%-ban azért mert olyan idegesítő, idióta, főnökösödő. Azt hiszi ő az isten itt. Ráadásul mindig felszívja a taknyát jó hangosan. És ez csak itt van. A legtöbb helyen hasonló szintű takarítókat alkalmaznak.
De mint mondtam azért vannak rendes normális takarítók is, akik megérdemlik, hogy megbecsüljék őket csak ez nagyon ritka.
De a tiszteletet mindenkinek meg kell adni ha takarító ha nem. De megbecsülni nem fogom, hisz a többi fontosabb szakmát sem becsülik meg az emberek. Ráadásul nem is nagyon dolgozzák végig azt a 8 órát...
Nem feltétlenül értek egyet az elsővel. Én sokáig kerestem takarítót, alapfeltétel volt nálam az, hogy minimum érettségije legyen az illetőnek.
Azzal szintén vitatkoznék, hogy bárki által elvégezhető és nem igényel semmilyen tudást, mert nem mindegy, hogy az illető maszatol és szétkeni a sz.rt vagy valóban tud is rendesen takarítani.
Hozzám egy nyugdíjas hölgy jár most, én (és a férjem is) megbecsüljük a munkáját és nem nézzük le azért, mert "nem vitte semmire".
De az előző cégemnél volt egy lány, aki egyetem mellett takarított, mert az 1600-as órabér nem volt neki olyan rossz fizetés és kötetlen volt a munkaideje.
Nem minden takarító ostoba, tanulatlan őstulok, vannak akik azért vállalják el a munkát, mert az élet nem hagyott más választást vagy épp a fizetéskiegészítés miatt.
Sokáig kerestem én is takarítót, pontosan tudom, hogy a jó munkaerő nem pótolható.
Első vagyok, avass már be kérlek, milyen előképzettséget/szaktudást igényel a wc pucolás? (Lehetőleg ne hozd fel az okj-s takarítói papírt.)
Ahogy írtam, jelenleg takarítóként dolgozom, jobb lehetőség híján. (Hiszed vagy nem, van érettségim, önmagában nem ér semmit.)
Nem írtam olyat, hogy a takarítók buták/lusták/felületesek/stb.
Az egyik kolléganő olyan patikai tisztaságot tartott, hogy-kis túlzással- enni lehetett volna a padlóról, csak annyit kért, hogy ne négy, hanem hat órában alkalmazzák, különben nem éri meg neki bejárni. Válasz: "Mongyá fel, ha nem teccik!"(SPOILER: Felmondott.)
Tapasztalataim szerint, errefelé SENKIT nem érdekel különösebben a higiénia.
És ugyan minek kell a takarításhoz érettségi?! Sznobok vagyunk, mi?!
Ha egy csepp esze van valakinek, nem fog takarítónak beállni érettségivel, mert taál kevésbé lenézett melót is. Ha meg eladónak vagy recisek, stb sem veszik fel érettségivel, akkor mindegy is, van-e neki.
Vegyészt fogadj fel takarítónak inkább, jobban a szakmába vág, csak arányos legyen a mell és derék bősége, de nyilván arra is gondosan ügyelsz...
Az a gond sokan akik semmihez sem értenek elmennek takarítónak mert azt hiszik ahhoz nem kell tudás ezért rontják a szakma hírnevét.
Mi kirúgattuk a takarítót amikor megláttuk, hogy piszoár takarítás után ugyanazzal a ronggyal törli le az asztalokat.
Csapban elöblítette de ez nem így működik.
Nehéz volt olyat találni aki rendesen tud takarítani tehát a hugyos lét sem keni szét az irodában és tömény flóraszept foltokat sem hagy a felületeken.
6! Azért, mert az érettségi már alap mindenhova és nem fogok alkalmazni (meg nagyon senki sem) egy olyasvalakit, akinek 4 általánosa van és egy összetettebb feladatot nem tud megoldani vagy megérteni.
Ha neked ez sznobság, akkor legyél boldog vele, engem nem érdekel, hogy mit gondolsz. :D
7! Igen, pontosan ez az, amit itt ketten képtelenek felfogni és nem hiszik el, hogy nem tud bárki normálisan takarítani. :D
Ahogy ablakot pucolni sem tudnak sokan, jártam már úgy, hogy sokkal maszatosabb lett, mint a takarítás előtt.
Japánban tanítják az iskolában hogyan kell takarítani.
Nálunk még azt is felveszik aki nem tud olvasni ezért azt sem tudja mi van a flakonban ezért hipót tölt a folyékony szappan adagolóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!