Mit gondoltok az olyan főnökökről, akik néha azt a dumát nyomják a dolgozóknak, hogy "Mi egy család vagyunk!"?
Szerintem elég képmutató szöveg. Gondolom, az efféle csak olyankor tekinti "családtagnak" a dolgozókat, amikor bent kéne maradni túlórázni, meg szabadnapon bemenni dolgozni, és kell valami puhító operálós szöveg, ha elsőre nemet mondanak. Meg esetleg még a csapatépítős hülyeségek szervezésekor, amikor érdeke, hogy meglegyen egy létszám. Fizetésemelési igénynél, prémiumfizetésnél, meg több hetes szabikérelemnél már nyilván nem annyira családban gondolkodik.
Arról jutott eszembe amúgy, hogy megnéztem ezt a videót: 🙂
https://www.youtube.com/shorts/Hg-Ravz6n5g

13: Na igen, Japánban ott szabályosan sportot űznek abból, hogy a hirtelen túlórázni meg heti hét napozni nem akaró dolgozókban lelkifurdalást keltenek evvel a családos maszlaggal. Kezd kikopni? Jó hallani.
Amúgy rendszerint, ha a család duma nem hatásos, olyankor jön a "Ha nem akarsz, nem muszáj. De aztán, ha jön egy leépítés, ne csodálkozz, ha pont beleesel!" és társai.

Nagyjából, mint a Covid-oltás!...
Nem kötelező, de megeshet, hogy holnap már nem engednek be a kapun a munkahelyedre - oltási igazolás hiányában! Ha nem tették volna ezt meg, akkor az oltásra, lélegeztető gépekre kihegyezett üzlet beomlott volna és vagyonokat bukott volna sok szemétláda.

Azt, hogy manipulatív és szánalmas.
Több ilyen helyen is dolgoztam... és tény és való, olyanok voltunk, mint egy család. A diszfunkcionális fajta, a begyöpösödött klasszik "szülő szent, gyereknek kuss van" struktúra minidiktátor szülőkkel, akik érzelmileg zsarolnak, ha nem akarsz megtenni vmit, ami az elveiddel ellenkezik, a végső ütőkártyájuk meg az, hogy "ameddig az én kenyeremet eszed, addig úgy ugrálsz, ahogy én fütyülök".

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!