Mit gondoltok az olyan főnökökről, akik néha azt a dumát nyomják a dolgozóknak, hogy "Mi egy család vagyunk!"?
Szerintem elég képmutató szöveg. Gondolom, az efféle csak olyankor tekinti "családtagnak" a dolgozókat, amikor bent kéne maradni túlórázni, meg szabadnapon bemenni dolgozni, és kell valami puhító operálós szöveg, ha elsőre nemet mondanak. Meg esetleg még a csapatépítős hülyeségek szervezésekor, amikor érdeke, hogy meglegyen egy létszám. Fizetésemelési igénynél, prémiumfizetésnél, meg több hetes szabikérelemnél már nyilván nem annyira családban gondolkodik.
Arról jutott eszembe amúgy, hogy megnéztem ezt a videót: 🙂
https://www.youtube.com/shorts/Hg-Ravz6n5g

Nekem személy szerint az öklöm szorul össze pofánvágásra amikor valaki nyomja a hasonló szöveget.
No meg a HR marhaságok, plusz a "brainstorming"! Bakker! Amelyik munkáltató helyénvalónak találja egy műfajidegen cégnél (vagy esetleg egy műszaki bolthálózatban), az efféle "Tankönyvi" erőlködést,...ahh!

A csaladtagokat jo esetben egymas iranti bizalom, osszetartas ,szeretet fuzi ossze es kepesek egymasert /a masik boldogulasaert az eletuket adni. A hala es egymas segitese is mindent felulir,meg az utalatot es a haragot is.
A munkahelyen nincsenek ilyenek. Ott a mentalitas mas.
A főnököm nem az apám. A munkatársaim nem testvéreim vagy éppen nem haverok...
Ééérdekes,
amikor meg rosszul megy a cég és viccelődünk egymás közt, annyira sértődős tud lenni a vezetőség!

Van ennek egy szociológiai-pszichológiai jelentése.
Az ilyen kifejezésekkel fedi el a vezetés a kizsákmányolást.
Működik és hatásos.
ANNÁL, aki erre fogékony.
Utálatos hasonlat de, pontoson EZ a narratíva a kormányzati propagandában is. Egyek vagyunk. Mindenki ellenünk. Csak mi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!