Tegnap kaptunk egy papírt amiben meg kell adnunk Február 9-ig,hogy mikor veszünk ki szabadságot az év folyamán.Ettől eltérni csak indokolt esetben lehet az ügyvezető előzetes engedélyével.Ez mennyire jogos? Ezt így meg lehet csinálni?
Nálunk is meg kell adni február 13.-ig, de csak a nyári egybefüggő szabit.
8 és 10:
Ha mondjunk valaki külföldre akar utazni, akkor csak nem vár nyárig a repülőjegy megvételével.
És én mindig 3 hét szabit veszek ki, addig csak nem esik folyamatosan. Meg az időjárást amúgy is csak kb. 1 hétre előre lehet hitelesen megjósolni.
Köszönöm mindenkinek aki írt ide.
Esetleg van erre valami jogszabály is?Csak kíváncsiságból.
Nem ástam bele magam még csak olvastam olyat hogy a szabadság kiadásnál mind a munkáltató mind a munkavállaló köteles tájékoztatni a másikat 15 nappal előtte mielőtt kiadná vagy kivenné a szabadságot.Azért hogy a másik úgy tudjon tervezni.
Plusz nálunk vannak akik mezőgazdasággal is foglalkoznak a cégnél és ők nem mindig tudják pontosan belőni hogy mikor kell majd a szabadság,főleg ennyire előre.De gondolom itt kellene akkor az ügyvezetővel beszélni vagy a jó szándékára hagyatkozni, hogy elengedi őket vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!