Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha valaki be van jegyezve...

Ha valaki be van jegyezve ügyvezetőnek egy cégnél, akkor miért megy el normál alkalmazottnak mellette egy totál más helyre?

Figyelt kérdés

A munkahelyemre felvettek egy elég problémásnak tűnő emberkét.

Egy egyetemi tanszéken tanít állítólag, de mellette benne van valami cégben ügyvezetőként is, illetve németországban is dolgozott több évet, bár se németül sem angolul nem tud valami jól.

A munkahelyem profiljával egyáltalán nem vág egybe az ő tényleges szakmai előtörténete, csak tudományos képzettsége révén el tudja adni magát úgy, hogy ő mindenhez ért.

Egy kis létszámú cégről beszélünk, és már az állásinterjún lehetett érezni, hogy ez az ember egy más dimenzióban él, mert csak nyomatta a mi igényeinkhez egyáltalán nem kötődő stréber szövegeit, a mi ügyvezetőnk meg elégedetten bólogatott (nem az első félresikerült felvétel).

Első napjaiban már kezdődtek a furcsaságok, mint pl az, hogy az egyik kollegámtól elkezdte köveletelni, hogy egy több milliós program licenszét adja át neki, hogy ő is tudja használni, noha az ő munkaköréhez abszolút nem tartozott hozzá ennek a programnak a használata.

Mi nem adtuk neki oda, akkor ő meg elkezdett ajtót csapkodva örjöngeni, hogy majd a mi ügyvezetőnknek ezt elmondja és akkor mi lesz.

Rá pár napra gondolt egyet és befoglalt egy üresen álló irodát az egyik üresen álló épületszárnyban, amit egyébként egy másik vezető beosztású alkalmazottnak jelöltek ki, csak az önszántából a saját beosztottjainak irodájában ül, hogy képben legyen a dolgokkal.

Szóval ez a kérdéses személy meg ebben az irodában szépen elrendezkedett mindenféle bejelentés nélkül.

Akkor olyan is volt, hogy ő nagy teljesítményű laptopot kért és kapott az irodai munkájához, ami szintén nem volt indokolt. De azért elkezdett kérkedni vele, hogy majd ő (40 éves létére) majd játszani fog a laptopon, hiszen utánajárt és azt mondták, hogy ennél a cégnél ez nem para.

Ezen kívűl, már a velem folytatott első is beszélgetése arról szólt, hogy nekem milyen jó laptopot adtak, és hogy neki miért csak feleannyiba kerülő jutott, ami még mindig 500 ezer forint amúgy. (mert mondjuk én termelő munkát végzek vele?)

Az igazi problémák akkor kezdődtek, amikor az egyik vezető beosztású emberünk beadta a felmondását és ez a félkegyelmű bejelentkezett a helyére (másfél hónap munkaviszony után) és így lettem én és még 2 másik kollegám az ő "beosztottjai", ami a valóságban azt jelenti, hogy minket rángat és csicskáztat, hogy a főnök gyereknek minél jobban tudjon nyalizni.

Ugye több kérdés is felmerül, pl hogy ha ennyire laptop mániás, akkor miért nem vesz magának olyan laptopot otthonra, amilyet akar, elvégre ügyvezető egy cégnél? Továbbá, ha egyetemi kapcsolatai vannak, akkor miért nem tud szerezni egy hallgatói licenszet a hőn áhított tervezőprogramhoz, amit tőlünk, DOLGOZÓ emberektől akart elvenni, hogy azzal ő otthon tudjon játszani? Meg eleve, ha benne van egy cégbe, akkor miért kell bejárni dolgoznia egy totál más céghez? Illetve mikor tanít az egyetemen?

Éppen nem félek a csávókától, mert én ennek a cégnek nagyon sokat toltam már a szekeret és jegyzik a nevemet, az övét meg nem. Szerencsére dolgozni azt nem szeret, mivel amiért eredetileg felvették azzal kapcsolatban egy tollvonásnyit nem csinált még. Csak ül a főnök gyerek irodájában és vetít. De ugyanakkor meg egy full autista, mert nem néz az ember szemébe és nincsenek arckifejezései sem. És rettentően idegesít körülbelül mindenkit és sajnos én nagyon hevesen reagálom le az ilyen futóbolondokat, mivel nekem fizikai fájdalmat és egészségromlást jelentenek ezek a típusú emberek.

Hozzávetőleg 300 emberrel dolgoztam együtt életemben és eddig csak 3 ilyen személyhez volt szerencsém.

2022. júl. 11. 21:09
 1/8 A kérdező kommentje:
ja és hozzátartozik a dologhoz, hogy senki sem birja az embert
2022. júl. 11. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
És miért foglalkozol vele ennyit, hogy egy A/4 oldalnyi panaszt leírtál róla...? :-)
2022. júl. 11. 21:35
 3/8 A kérdező kommentje:
mert problemakat csinal a mindennapi eletemben a munkahelyen
2022. júl. 11. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Aha.

És szerinted itt bárki meg tudja oldani a le nem írt konkrét problémádat?

2022. júl. 11. 22:11
 5/8 A kérdező kommentje:

strategiakra voltam kivancsi

de latszik h te nem nagyon tudod elkepzelni az ilyen fajta irodai intrikak lenyeget

2022. júl. 11. 22:19
 6/8 A kérdező kommentje:
leinformáltuk az embert az egyetemen, és azt mondták, hogy addig szabaduljon meg tőle a cég amig csak lehet, mert kártékony
2022. júl. 12. 17:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Aha. És hol van olyan cég, ahol az alkalmazottak döntik el, hogy kit vegyenek fel főnöknek...???

:-DDD

2022. júl. 12. 18:32
 8/8 A kérdező kommentje:

ennel a cegnel momentan az alkalmazott mondja meg h o lesz a fonok?

de lehet donteni h ki tesz hozza a ceghez es ki rombol

2022. júl. 12. 18:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!