Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » IT szakterületen, azon belül...

IT szakterületen, azon belül fejlesztésen belül mennyire lehet válltani a területek között?

Figyelt kérdés
Leginkább olyan esetre gondolok, hogy fejlesztő 3 évig dolgozott webalkalmazások, illetve asztali alkalmazások fejleszésében Java nyelven, viszont kissé kezd számára monotonná vállni, ezért szeretne válltani. Ekkor például van egy php vagy c++ fejlesztői állás, ahol 2 éves php- vagy c++ fejlesztői tapasztalatot várnak. Az emberünk ugyan java-fejlesztői tapasztalattal rendelkezik, de ismeri, elsajátított az utóbbi 2 nyelvet. Felvehetik őt ebben az esetben az említett 2 állásra?

2024. febr. 4. 01:18
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt elfelejtettem említeni, hogy ismeri a szükséges technológiákat is.
2024. febr. 4. 01:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az van, hogy jellemzően az adott technológiában szerzett tapasztalat számít. Ergo ha te 2-3 évet javazol, akkor abban eljutsz egy magasabb szintre. Ha ezután c++-os melóra váltasz, ahol értelemszerűen nincs meg a 2-3 év tapasztalat, ott újra junior leszel lényegében. És ez a fizuban látszik. Fizu szempontjából a legjobb egy dologra ráállni és abba beleásni magad.
2024. febr. 4. 01:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Én valahogy azt vettem észre egy nyelv elsajátítása után(hozzá mondjuk egy-két framework, könyvtár), egy másikban már könnyebb átvenni az alapokat. Én Java-val foglalkoztam swing-el, javafx-el(Maven-el, JPA-val és sql-el együtt), meg Android Studio-val. Na ezután a C#-t gyorstalpalóban átvettem, mivel nyílván nem kell újra tanulni már az OOP alapokat és a fájlkezelést.( ezután kezdtem bele az ASP .net-be).
2024. febr. 4. 02:14
 4/5 anonim ***** válasza:
A C# Uncle Bob szerint ugyanaz a nyelv, mint a JAVA, csak más tájszólásban. Még ha ez túlzás is, van benne igazság. Cégen belül könnyebb technológiát váltani, mert már látják, mit tudsz.
2024. febr. 4. 04:49
 5/5 anonim válasza:

"Én valahogy azt vettem észre egy nyelv elsajátítása után(hozzá mondjuk egy-két framework, könyvtár), egy másikban már könnyebb átvenni az alapokat"

Ez így is van, csakhogy maga a nyelv a programozásnak kb 10%-a. Az összes többi a nyelvhez tartozó eszközök, alkalmazások, best practicek, függvénykönyvtárak, technológiák ismerete, amihez ugyanúgy újra évek kellenek, hiába tudsz Te már 12 nyelvet. Nem éri meg ugrálni, mert végül semmiben nem leszel igazán jó, az meg csak bohócpénzt fizet.

2024. febr. 4. 08:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!