Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagyon ciki próbaidő legvégén...

Nagyon ciki próbaidő legvégén közölni, hogy nem maradsz?

Figyelt kérdés

A próbaidő általában 3 hónap, én pont ennyit tudnék/szeretnék most dolgozni, nyárra már van más helyem. Nyilván ezt nem mondhatom meg, mert sehova nem vesznek fel, de azért bennem van a rossz érzés, hogy ez így mégsem túl tisztességes.

Ti hogy csinálnátok?

febr. 2. 22:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Mondtam egyszer fel a próbaidő utolsó napján. Hétfőig tartott a próbaidő, előző szerdán elengedtek fél nap szabira (interjúra), csütörtök délután tudtam meg, hogy felvettek. Péntekenként általában kevesebb munka volt, így péntek reggel kértem, hogy aznap délután hadd vegyem ki a szabi másik felét, hétfő reggel pedig csak bementem felmondani. Én is kellemetlennek éreztem, megkérdezték, miért, annyit mondtam, hogy úgy érzem, nem egymást keressük. Rosszul éreztem magam, de hidd el, ez addig tartott, amíg kiléptem az épületből. Onnantól már csak a szabadság érzése volt, már minden a múlt volt, tök jó volt délelőtt 10-kor már hazafelé menni.

Plusz ahogy írták, a cég is a próbaidő végén szólna, ha nem kellesz. És tökmindegy, mit gondolnak, úgyse dolgozol már ott.

febr. 3. 09:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Velem volt ilyen,annyi hogy én konfliktus miatt hagytam ott őket. Szerintem a magad részét nézd és azt hogy neked jó legyen mert màs nem azt fogjanelőtérbe helyezni.
febr. 3. 19:17
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Értsétek már meg, hogy a próbaidőnek pont az a lényege, hogy akár az utolsó nap utolsó percében is közölheted a felmondásod, ami által még aznap megszűnik a munkaviszonyod.

Ugyanezek a jogok illetik meg a munkáltatót is!

Nincs ezen mit lelkizni.

febr. 7. 03:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!