Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nézik le azokat, akik...

Miért nézik le azokat, akik nem akarnak dolgozni?

Figyelt kérdés

Én például nem akarok. Nyilván fogok, mert nincs más választásom, de minden bajom van, ha rágondolok. Ha anyagilag megengedhetném, biztos nem is dolgoznék.

De miért fáj ez sokaknak? Személyesen nem sok embert ismertem, aki szeretett volna dolgozni. Mindig azt hallgattam, hogy milyen rossz, hogy már megint menni kell és hogy bárcsak már jönne a nyugdíj vagy a lottó ötös. De elhiszem, hogy van olyan, akinek öröm a munka és nekem nem fáj az ő örömük. Akkor másnak miért fáj, hogy aki megteheti, hogy ne dolgozzon, az sokszor nem is dolgozik? Irigység? Vagy egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy vannak munkák, ami nettó szenvedés lelkileg, fizikailag és az ember semmi pozitívat nem tud kivenni belőle, csak egyre kevesebb és kevesebb lesz tőle?

2024. jan. 31. 17:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is ebben dolgoztam és simán felvettek. Hétvégi képzés és szerintem max fél év. Aztán, mivel akkora a pedagógus hiány, oviban simán előléptetnek óvónővé, persze továbbra sem akkora elvárással. Nekem is kellett rendszeresen helyettesítenem, ami tök jó volt.
2024. febr. 1. 13:53
 22/25 anonim ***** válasza:

"Ez megint csak előítéletekből fakad és abból, hogy nem ismernek. Azt gondolják lusta vagy, meg élősködő, pedig csak a gondolkodásmódodat nem ismerik. Szerintem ebben még az is benne van, hogy gyermekkorban sokakat nyomorítottak meg azzal (transzgenerációs tégláink), hogy ilyeneket hallgattak:

- amíg az én házamban élsz ...

- aki nem dolgozik, ne is egyék"

EZ SZÓ SZERINT ÍGY VAN!

Nem leszek túl híres! :)

[link]

Ugye most a mesterséges intelligencia rohamos fejlődése kiválthatja ezt!

2024. febr. 2. 03:54
 23/25 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm a tanácsot. Már jelentkeztem is egy hamarosan induló képzésre, ami 5 hónapos lesz. Egyszerűen teljesen ki vagyok virulva, annyira beleéltem magam, hogy otthagyom a rabszolgamunkámat, meg hogy lesznek végre ünnepnapjaim is. Tele vagyok tervekkel, pedig az utóbbi időben az egyetlen tervem az volt, hogy elküszködjek a nyugdíjig (kb 30 év), most meg úgy érzem, hogy megváltozik az életem és végre csinálhatok valamit, amiben értelmet és örömet találok.
2024. febr. 2. 17:14
 24/25 anonim ***** válasza:
88%

A dolgozok adojabol kapjak a nem dolgozo emberek a segelyt. Ezert zavarja oket.

Kesobb meg sirnak hogy nincs nyugdijuk mert alig dolgoztak nehany evet eletukben.

2024. febr. 3. 12:57
 25/25 anonim ***** válasza:
Nyugdíj amúgy sem lesz 203X-ra!
2024. febr. 3. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!