Miért nézik le azokat, akik nem akarnak dolgozni?
Én például nem akarok. Nyilván fogok, mert nincs más választásom, de minden bajom van, ha rágondolok. Ha anyagilag megengedhetném, biztos nem is dolgoznék.
De miért fáj ez sokaknak? Személyesen nem sok embert ismertem, aki szeretett volna dolgozni. Mindig azt hallgattam, hogy milyen rossz, hogy már megint menni kell és hogy bárcsak már jönne a nyugdíj vagy a lottó ötös. De elhiszem, hogy van olyan, akinek öröm a munka és nekem nem fáj az ő örömük. Akkor másnak miért fáj, hogy aki megteheti, hogy ne dolgozzon, az sokszor nem is dolgozik? Irigység? Vagy egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy vannak munkák, ami nettó szenvedés lelkileg, fizikailag és az ember semmi pozitívat nem tud kivenni belőle, csak egyre kevesebb és kevesebb lesz tőle?
Ja igen, az valóban más.
Bár alighanem azért csinálja, merg olyan szinten ki van égve a munkája miatt, hogy már gondolni sem tud másra, öröme sincs semmiben. Én inkább sajnálom az ilyen embereket.
Nekem is volt ilyen munkahelyem, konkrétan férfi műszakvezető kérte számon rajtam, hogy menstruáció alatt miért szaladgálok 2 óránként a mosdóba. A 20 perces étkezési szünetem a vendégtérben kellett tölteni, és ha vendégjött, közben kiszolgálni. Természetesen munkaidőn kívül, kiblokkolva. Ha épp volt 10 perc nyugis időszak, azonnal kerestek valami feladatot, nehogy ácsorogjak pár percet, miközben fizetik. Én váltottam, de borzalmas lehet évekre, évrizedekre beleragadni ilyen munkába.
E helyett lehetne olyan munkát keresni, amit legalább nem utálsz.
Netán még szereted is.
Mindjárt jobban éreznéd magad.
Nyilván keresnék, de sok múlik az ember képesítésén, esetleg hogy tehetséges-e valamiben.
Akinek nincs képesítés vagy teljesen más, mint amit örömmel csinálna, annak nincs sok lehetősége.
Én például szívesen dolgoznék gyerekekkel, csak épp nincs ilyen irányú diplomám. Egy olyan munka (és persze család) mellett pedig ami az ember minden energiáját kifacsarja, ráadásul keveset is fizet, nagyon nehéz még suliba is járni és azt is fizetni.
Ez megint csak előítéletekből fakad és abból, hogy nem ismernek. Azt gondolják lusta vagy, meg élősködő, pedig csak a gondolkodásmódodat nem ismerik. Szerintem ebben még az is benne van, hogy gyermekkorban sokakat nyomorítottak meg azzal (transzgenerációs tégláink), hogy ilyeneket hallgattak:
- amíg az én házamban élsz ...
- aki nem dolgozik, ne is egyék
Komolyan? Ennek akkor utána nézek. Szt hittem ezek mind diplomakötelesek.
Van egyáltalán kereslet rájuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!