Ha új munkahelyre kerülök mi a szabály? Gondolom nekem kell bemutatkozni vagy esetleg a főnök bemutat a többieknek. Mi kell ahhoz, hogy szimpatikus legyek? Eléggé introvertált személyiség vagyok.
A köszönés, bemutatkozás nagyon fontos egy csomó embernek. Figyelj rá, hogy hangosan, tisztán, érthetően köszönj, ne csak az orrod alatt mormold el, mert nem biztos, hogy a másik meghallja - és ha nem hallják, akkor pont ugyanolyan, mintha nem csináltad volna.
Engem az ilyenek nem foglalkoztatnak, de nagyon sokan iszonyú érzékenyek rá, nagyon el tud valakit vágni a közösségben, ha azt jegyzik meg valakiről, hogy "az új ember, aki be se mutatkozik, nem szokott köszönni sem".
Sokan annak is nagy jelentőséget tulajdonítanak, hogy ki köszön előre a másiknak, vagy csak válaszol a másik köszönésére. Legyél előzékeny, köszönj te udvariasan előre mindenkinek.
Ajánlott köszönési forma a napszaknak megfelelő magázódási formában: Jó reggelt/napot/délutánt/estét kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!