Vegyiiparban dolgozom és ott elég gyakran tönkre mennek az egyéni védőfelszereléseink munka közben, viszont ez ezzel jár... a probléma pedig az hogy a raktáros alig akar új felszereléseket adni ha kérünk, én úgy tudom hogy ha 1 nap 5-ször kell nekem egy másik védőfelszerelés mert használhatatlanná válik a munka során, akkor 1 nap 5-ször kell biztosítania a cégnek a felszerelést ha úgyadódik?! jól tudom?
Köteles biztosítani a veszélyes anyagokhoz a védőfelszerelést ha nem így tesz jelenteni kell.
2024. jan. 18. 15:54
2/14 anonim válasza:
azért nem mindegy hogy elszakad egy gumikesztyű, vagy béna/igénytelen vagy, és kétóránként eltörsz egy szemüveget...
2024. jan. 18. 16:03
3/14 anonim válasza:
Ha valamelyik kedves kollégád lebukott már, hogy lopja a kesztyűt/védőszemüveget, akkor valószínűleg maximálták az adott idő alatt kiadható ingyenes védőfelszerelést.
2024. jan. 18. 16:25
4/14 anonim válasza:
akkor 1 nap 5-ször kell biztosítania a cégnek a felszerelést ha úgyadódik?! jól tudom?
Nem. A felszerelesnek van x idő felhasználási ideje. Ha te hamarabb/gyakrabban tönkreteszed, attol mmeg a ceg nem koteles orankent uj cuccot adni. Vagyis adhat, csak levonjak a fizudbol. Akklr lehet nem mesz a raktarba napi 5x.
2024. jan. 18. 16:28
5/14 anonim válasza:
Biztos a ti munkahelyeteken is van EHS/patrolman akit felkeresve érdeklődhetsz a munkavédelmi szabályokról. Minden esetre egy sérülés alkalmával ha a védőeszköz milyensége volt a baj, fel is jelentheted a céget egész nyugodtan. Garantált a pernyerés.
2024. jan. 18. 18:47
6/14 anonim válasza:
ha van egy nyolcórás munkanapunk, és neked ötször kell új felszerelést kikérned, akkor ott már nem a raktáros a ludas... apám is a vegyiparban, de még az életbe nem hallottam olyan sztorival hazajönni, hogy "gyerekek milyen napom volt, másfél óránként elrontottam valamit, és ötödjére már nem akartak újat adni belőle, mert legyek kedves felnőtt ember módjára vigyázni a cuccomra, milyen felháborító, hiszti-hiszti"
2024. jan. 18. 20:50
7/14 A kérdező kommentje:
Rákkeltő anyagokkal (folyadék,porok) dolgozunk és elkerülhetetlen hogy a kesztyűre ne menjen belőle azt a kesztyűt viszont többé senki sem hajlando vissza venni vagy tárolni nos ebböl elég gyakran megy a plexire is akár főleg a por elkerülhetetlen hiszen nem zárt rendszerben történik a beadagolás és mivel annyira könnyü porrol beszélunk egy beontés alkalmával engeteg a levegőbe kerül ami szép lassan lehullik ránk is... ne ilyenkre gondolajtok hogy óránként tönkre megy a bakkancs vagy osszetorom a kobakot... szennyeződés éri amiknek nagyon ártalmas élettani hatásuk van
2024. jan. 19. 11:03
8/14 anonim válasza:
Akkor nem a raktarossal kell beszelni, hanem fennebb megvitatni a problémát.
A #4 vagyok, a mi cégünknél is sok a veszélyes vegyszer, megsem adnak óránként új vedelmi felszerelest, hanem a munkafolyamatot módosították ugy hogy minél kevesebbet kelljen eselye legyen egy alesetnek, es kevesebbet kelljen védőfelszerelesben lenni.
2024. jan. 19. 11:11
9/14 anonim válasza:
úrjézusgyerele... ha meg hippochonder vagy és hülye, mit keresel a vegyiparban? igen, olyan lesz a védőfelszerelés kívülről, éppen ez a lényege, hogy az lesz olyan és nem te... nem kell húszpercenként új ruhát kikérni, csak azért mert a védőöltözet teszi a dolgát és rászáll a szennyeződés...
2024. jan. 19. 11:12
10/14 anonim válasza:
#9, Ez azert nem hiszti.
Sokan ugy veszik le a védőfelszerelest, hogy hozzáérnek a kinti réteghez. Utanna tarolni is kell, ahol maga a tároló is koszos lesz.
Ha rakkeltő a cucc, akkor nem mindegy hova rakod a kesztyut, mert arrol tovabb kerul a por.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!