Felmondhatok azonnal a munkahelyemen? Bármit megtehetnek velem?
2 éve dolgozom a munkahelyemen. Határozatlan idejű szerződés.
Karbantartó mérnök vagyok. A karbantartási menedzser van beleírva a szerződésembe mint közvetlen felettes.
Tavasszal volt egy átszervezés, ami arról szól, hogy aki a termelés vezető volt az dirigál nekem és a területen lévő többi társosztály tagjának is Pl. minőségügy, munkavédelem, technológiai mérnök.
Na most erről nem született új szerződés, csak elkezdett dirigálni, utasítgatni, pedig szerződés szerint nem a főnököm. Ez odáig fajult, hogy már a csicskásának néz és meghazudtol.
Felmondhatok azonnali hatállyal mert emiatt megszegték a szerződést?
Vagy egyáltalán mi történne ha beadnám a felmondásom és hazajönnék?
Mit tehetnek? Nem vagyok senkinek a tulajdona, szolgája.
Huhh. Nem értek hozzá, de szerintem ilyenkor új szerződés kell.
Van munkajogász csaladtagom, de sajnos nem tudom most megkérdezni, mi ilyenkor a teendő.
Gyárban dolgozol?
Ha komoly a dolog, minden városban van olyan nap, hogy ingyenes jogi tanácsadás.
Ott tudnál érdeklődni.
De elég nagy a fejetlenség ahogy elnézem😢.
“Nagyon szívesen dolgozok bármit, amivel segíthetem a közös céljainkat, örömmel elvégzem a munkám, azért azonban nem fizet senki, és nincs is benne a munkaszerződésemben, hogy egy elviselhetetlen ugráltatós, lelki terrort alkalmazó kollégát kucsmaként kelljen a fejemen hordani, hogy nap-mint nap megalázzon bárki.
Ezért ezzel az emberrel ettől a perctől kezdve nem vagyok hajlandó dolgozni.
Helyezzenek nyugodtan bárhova máshova, meg fogom állni a helyem, számíthatnak a szolgálataimra, nem szeretnék összeveszni a kollegával, csak annyi a kérésem, hogyha ő itt, akkor én ott.
Egy átszervezés, főnökváltás semmiképp nem ok azonnali felmondásra. Felmondhatsz normál határidővel.
Szerződésbe általában csak a munkáltatói jogokkal rendelkező vezetőt teszik csak bele, ettől a közvetlen főnököd személye még változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!