A főnököm elvárja, hogy munkaidőn kívűl is dolgozzak neki ingyen?
Te meg mondhatod azt, hogy ő akkor köteles készenléti díjat fizetni neked.
Aki hagyja magát, azt ki fogják használni.
Kérhet ilyet, Te nemet mondhatsz.
Készenléti díjat fizetnie kell, de ugye azt sem lehet folyton 24 órában.
Nem olyan ritka dolog ez.
Nálam is ez van szerződésben nincs benne. De felelős vagyok bizonyos dolgokért és akadhat munka idő után is galiba.
Fizetés nem rossz nálam ez belefér.
Heti párszor akad munka de a legtöbb esetben 5-10 percet vesz el az életemből.
Ezt én is megkaptam már párszor. Október óta van ne zavarjanak üzennódban a telefonom (ami alól kivételnek beállítottam a barátaim, családom számát), akkor oldom fel, ha munkaidőn kívül mondjuk futárt, vagy szerelőt várok. Nálam akkor telt be a pohár, mikor a szabadságom alatt hívogattak, és mikor nem vettem fel, akkor egy gyönyörű helyen kirándulva olvastam a köremailt a "baráti emlékeztetőről", hogy kötelességünk információt szolgáltatni, ha kérik, és azonnal. A szabim maradék napjain abszolút némán volt a telefonom, az összes értesítés le volt némítva, őgy, hogy meg se jelenjen.
Sokkal nyugodtabb vagyok azóta, jobban ki tudom használni a szabadidőm, és még nem rúgtak ki emiatt.
Nos én gyárban vagyok brigádvezető. Sokszor telefonálnak céfes telefonra munkaidőn kívűl a dolgozók ügyesbajos dolgaikkal.
Felveszem válaszolok, de nincs elvárva. Nem is fizetnek érte.
Ha olyan dolgom van ki is kapcsolom a telefont.
Ha a szerződésben nincs lefektetve, hogy rendelkezésre kell állj, és ezért x juttatást kapsz, akkor nyugodtan kapcsold ki a telefonod. Max elzavar valamilyen indokkal. De azt már neked kell tudnod, hogy lesz e másik meló.
Ha nincs benne szerződésben, akkor nem.
Ne hagyd magad!
Én pl IT-s munkát vállalok, benne van szerződésben, hogy felhívhatnak probléma esetén, és túlórát ki is fizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!