Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Helyesen cselekednék vagy sem?

Helyesen cselekednék vagy sem?

Figyelt kérdés

2 Éve dolgozom gyárban, és sajnos már nem olyan jó mint akkoriban volt. Rengeteg vendégmunkás idejött, nagyon sokat csökkent a fizetésem, és már alig van magyar ember. Folyamatos állandó éjszakás műszakban dolgozom , és már szeretnék 2 év után egy jobb munkahelyet nézni. Azonban van egy kis baj. Édesanyám súlyos beteg , kórházban van és a nővérem , meg a férje jár be hozzá. Én nem tudok menni, mert egyrészt állandó éjszakás vagyok , és messze dolgozom több mint 300 km. Tervezem hogy albérletbe megyek , és vele együtt megyek át másik munkahelyre. Ha albérletbe megyek , és ha más munkahelyre mentem akkor 3 hónap próbaidő.

A próbaidőm alatt ne adj isten édesanyám meghalna , és el kell kérdezkednem a munkahelyről, a temetés miatt, a főnököm elengedne?

Ha el is engedne ezzel az indokkal, akkor később emiatt kirúghat a próbaidő alatt?.

Helyesen cselekednék , ha most a közeljövőben át megyek másik munkahelyre?.

2024. jan. 10. 02:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Btw, nekem a mostani munkahelyen hat hónap volt a próbaidő. Nem mindenhol három hónap. Kevesebben, és többen is megegyezhettek.
2024. jan. 10. 17:51
 12/12 anonim ***** válasza:

"megegyezhettek"

Na ja.

A cég közli, hogy ennyi a próbaidő, neked meg jogod van visszamondani az elnyert álláslehetőséget. Ha az ember már eljutott odáig, hogy felvegyék, aligha fogja amiatt visszamondani, mert ő 6 hónap helyett 1 hónap próbaidőt tartana méltányosnak.

Magyarul: szó nincs megegyezésről, a cég diktál.

2024. jan. 10. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!