Állásinterjún kérik, hogy soroljak fel 3 negatív tulajdonságot, hogy érdemes?
Az ilyet olyannak teszik fel, akinek már nincs esélye a munkára. Ha válaszolsz, akkor azért nem vesznek fel, mert "még te is tudod magadról hogy nem vagy jó munkaerő", ha meg nem válaszolsz vagy azt mondod nincs ilyen, akkor meg "nem vagy együttműködő, hazudsz" stb.
Esetleg mondd azt hogy van egy negatív tulajdonságod: nem válaszolsz hülye kérdésekre.
Én egyet mondanék. Nehezen viselem a hülye (ehelyett lehet keresni valami enyhébb kifejezés) kérdéseket.
De tényleg! Ahol ilyen baromságokat kérdeznek, az már eleve gázos hely. Kb. a hol akar lenni 5 év múlva, hogyan képzeli el magát. Ha nálunk dolgozik, akkor minden álma megvalósul, amit a következő 5 évre tervezett. Annyira gagyi.
Olyat mondj, ami nem baj annál a pozíciónál. Ha precíz munkát várnak el, ne mondd, hogy figyelmetlen vagy. De mondhatod, hogy néha lassabban dolgozol, de már igyekszel fejlődni ebben. Vagy pl nehéz számodra megtalálni az egyensúlyt a munka és magánélet közt (majd tedd hozzá hogy de felismerted és az elmúlt három hónapban ezt meg azt tetted a fejlődés érdekében).
Persze ne hazudj.
Vagy ha hazudna, akkor ne úgy hogy a próbaidő alatt rögtön lebukjon vele :-)
Ide nem szabad a munkával kapcsolatos válaszokat adni. A "túl alapos/percíz vagyok" meg átlátszó és szánalmas válasz.
Csakis semleges tulajdonságok lehetnek, pl "válogatós vagyok nem eszem meg mindent".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!