Milyen folytatásra számíthatok ebben a helyzetben?
Adott egy munkahelyi közösség 3 beosztott + 1 csoportvezető (aki én voltam.)
Szakmát szándékosan nem írok, irodai munka.
Az állásunk nagyon bizonytalan lett, egész decemberben úgy volt, hogy dec. 31-én megszűnik.
Nekem azonnal lett egy másik munkalehetőseg, éltem vele. Ebben a bizonytalan helyzetben mindenki megértette a döntésem.
Január 1-től folytatódott a munkánk, a 3 másik kolléga maradt, a helyemre felvettek egy fiatal tapasztalatlanabb lányt, egyik volt kollégámat kinevezték helyette csoportvezetőnek.
Egy másik volt kollégám visszaajánlott engem az új felsővezetőségnek (az ő személyében történt csak változás végül.)
Volt kollégám megdícsért engem, hogy én voltam a csoportvezető, tudtam az ottani dolgokat és csak a bizonytalan helyzet miatt mentem el, hívjanak vissza.
A felsővezető eltette a telefonszámom és annyit mondott, hogyha az új lány nem válik be, majd akkor visszahívnak engem.
Most tényleg ennyin, 1 új lányon múlik a döntés?
Beváltam mit munkaerő, mint csoportvezető és inkább kísérleteznek 1 új lánnyal és kineveznek valakit csoportvezetőnek, ami szintén egy lutri, csak mert már az új lányt felvették?
Nem az lenne az értelmes, ha azonnal visszahívnának engem?
Tudod kérdező, a fentiek ismeretében, és a hozzászólásokkal nagyban egyetértve én csak annyit mondok:
Pár évtizedes megfigyelésem alapján a legrátermettebb ember sosem akar vezető lenni, sosem törtet a pozícióért, és csak akkor vállalja be, ha végképp semmi kibúvót nem tud, hogy kikerülje. És sosem akar az első sorba ülni, hanem oda kerül, mert nincs más választása.
A taposó, a vezető akarok lenni, ki ha nem én, a válasszatok engem valahogy mindig a nárcikból keverednek ki, függetlenül attól, hány számlát kell befizetned és valahogy mindig a talpnyalókkal vetetik magukat körbe.
Gyerekek, ti azért szedtek gyógyszert is?
:D
11-es tokeletesen leirta a gondolataimat.
aha és majd a számláim befizetik magukat 🤦🏼♂
Azt irtad, h lett kozben egy masik. Az nem fedezi a kiadasokat?
En menedzsereket vezetek, elmondom, hogy en miert nem hivnalak vissza.
Teljesen okes, hogy valtottal, ezzel nincsen semmi baj, szerintem jol tetted. Viszont az uj lanyt nem lenne eppen fair kirugni azert mert meggondoltad magad. Igenis hadd bizonyitson az uj lany. Lehet, hogy 1-2-3 honap alatt beletanul es akkor egyenes gerinccel jottem ki a szitubol es megy minden szepen, olajozottan tovabb. Ha nem valik be es tenyleges okok miatt kirughatom, akkor felhivnalak, mert nalad mar megvan a tudas.
A volt kollegad szempontjabol is necces lenne a helyzet. Az, hogy o csapatvezeto lett, neki egy karrier lepcso. A visszajoveteleddel megintcsak nem lenne korrekt elvenni tole ezt a lehetoseget. Siman lehet, hogy akkor o felmondana es maris van ket olyan ember aki a ceg rossz hiret kelti (o + az uj lany akit ki kellett rakni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!