Mit lehet tenni, ha egy dolgozó azt tapasztalja hogy hálátlanok a munkahekyén?
A dolgozó délelőtt kilenctől este hatig dolgozik, de kérés nélkül bemegy reggel hétre és ott marad este hatig, mert jófej. Hivatalosan délelőtt kilenckor kezd el dolgozni, de ott van reggel hét és délelőtt kilenc között. Egyszer elkéredzkedik délután és elengedik. Tekintettel arra, hogy már több extra órája van a munkahelyén, egy másik napon is elkéredzkedik, hogy eljöhessen délután háromkor. Erre a főnök leül vele beszélgetni és megkéri, hogy ne kéredzkedjen el ennyiszer. A főnök nem mondja, hogy hálás, amiért a beosztott ott van minden nap két órát a munkaideje előtt, pedig tudja jól, mert a beosztott elmondta neki. Erre mi a reakció? Hogy senki sem kérte, hogy így járjon be, de semmi köszönöm. Más nem jár ilyen korán be, csak a beosztott, de hónap dolgozójának sem választotta őt, amióta ott van, nem köszönte meg.
Ugyanez a beosztott nagyon kedves a munkatársaival, de azok nem mindig akarnak vele munka után elmenni beülni valahova. Egyszer a beosztott úgy tudta meg, hogy beülnek valahová, hogy hallotta munka után, hogy erről beszélgetnek és a beosztott rákérdezett és csak akkor hívták el. Mások a nap eleje óta tudrák. Mintha csak egy munkahelyi barát lenne a beosztott, aki munkaidőn kívül megszűnik létezni, pedig nagyon kedves és két órát mindig bent van reggel 7 és délelőtt 9 között.
11+
*Volt akinek ráment a cége is a "gyümölcsre" mert utóbb derült ki, hogy a kinevetett, és kihasznált melósa vitte az egész cégének a valós, termelési munkáját-helyette éveken keresztül alkalmazottként, a valóságban meg ő vezette az egyszerű, senki melós a céget, mert az ügyvez alkalmatlan volt a feladatra, ez több mint egy évtizedes "mese".
A munkahely nem a hálaadások rendezvényeinek helyszíne.
Ha elrendelt túlórát teljesítesz, akkor azt ellentételezik valamivel.
Ha önszorgalomból járkálsz be előbb, mint a munkaidő kezdete, illetve maradsz bent későbbi időpontig, mint a munkaidő vége, akkor nincs miről beszélni, - senki nem kért meg erre és nem várja el, hogy ott lébecolj!
Az "előbb bent voltam/később mentem el" kombóval annyi a probléma, hogy sok esetben ez csak a létszámban mutatkozik meg, - tevőleges és a munkaközösség számára hasznos esemény sok esetben nem történik az "áldozat" részéről. Van ideje bemosakodni a munkához, ill. eltakarítani maga után a mocskot, amennyiben van ilyesmire igénye, de semmi több.
Én menetrend szerint előbb szoktam bemenni a munkahelyemre, de ezt azért teszem, mert utálok kapkodva ráhangolódni a munkára, - komótosan megkávézom, megbeszélek szakmai részleteket a kollégákkal, próbálom rendezni az anyagcsere folyamataimat, berendezem magamnak a munkahelyet úgy, ahogyan a leghatékonyabb tudok lenni az érdemi munka megkezdését követően, de amikor elkezdek dolgozni, akkor tényleges és igényes munka folyik. Saját érdekemben teszem, tehát senkinek nem teszek ezzel szívességet, ergo, nincs kinek és mit hálálkodni felém, - nem is nyújtok be ezért sem akkor, ill. később sem számlát! Ezt tudják is rólam és éppen ezért el is fogadják ezt a szokásomat! Nincs ezen mit lihegni, - ha másként gondolom később, akkor változtatni fogok, de nekem ez így kényelmes! S bár válaszoltam neked normálisan, azt gondolom, hogy az egész történeted egy kitalált történet! Jeleztem is moderátornak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!