Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munka egy ovis mellet?

Munka egy ovis mellet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van itt olyan aki esetleg az ovis gyermeke mellet be jelentett munkába dolgozik? Ha igen hol? Apuka már nem él velünk,édesanyám Budapesten lakik,mi Pécsen,azért írom,mert senki nem tudna rá figyelni. Sajnos kicsivel nagyobbak az el várásaim. 7:10-kor teszem fel a buszra,6:25-kor meg le veszem a buszról,mind össze ennyi..Köszönöm a segítséget. Mindent meg hallgatok.❤️
2023. dec. 29. 12:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Hát szerintem vannak ilyenek pár millióan.
2023. dec. 29. 12:09
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Ideje, hogy a gyerek érdekében a szülő közelébe költözz, főleg mert a munkalehetőség is hatványozottan jobb a fővárosban mint vidéken. Tudom, jobb levegő, nyugi stb. Csak hogy egyedülálló anyaként neked kell jobban alkalmazkodni a helyzethez. Este 6,25-kor meg egy óvódáskorú gyereket nem kínzunk az idegen hellyel.
2023. dec. 29. 12:14
 3/12 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező

Az ovodának pont az a fő lényege, hogy a gyerek biztonságban van az oviban míg a szülei dolgoznak.

Nem tudom mennyi idős vagy, de ez régen igy volt, a gyerekek oviba apa, anya melóban

Tudom a mai fiatal nők nem annyira szeretnek dolgozni, jobb otthon a telefonon lógni, barinőkkel vásárolgatni stb miközben a férjetek reggeltől estig melózik, de képzled el, jobban élnétek ha te/ti is dolgoznátok nem csaka pénzt költenétek!

A normális nők ma is dolgoznak, gyerekek mellett is!

Végy példát róluk

2023. dec. 29. 12:15
 4/12 anonim ***** válasza:
31%
2+ "7:10-kor teszem fel a buszra,6:25-kor meg le veszem a buszról,mind össze ennyi." Egy óvódás korú gyermekkel ezt nem tesszük. Semelyik szűlő-aki szülő, akár egyedülálló, akár más.
2023. dec. 29. 12:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokan. Én már bölcsis korában is dolgoztam. De most mit csinálsz egyedülállóként, míg ő oviban van?

Magánklinikán vagyok laboros.

De ismerősem gyerek mellett dolgoznak: tanár, rendőr, Tb ügyintéző, nővér, orvos, szociális munkás, bolti eladó, autóbusz vezető, óvónő, dajka,postás, konyhás néni. Hirtelen ennyi jutott eszembe. A lehetőségek tárháza kb végtelen

2023. dec. 29. 12:50
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Ha semmi segítséged nincs, költözz anyukád közelébe.

Egy ovis gyerek sajnos rengetegszer beteg. Ha találsz is munkát, nem tűrik majd meg, hogy állandóan táppénzen legyél a gyerekkel. Ezért is fontos, hogy anyukád tudjon segíteni.

2023. dec. 29. 12:52
 7/12 anonim ***** válasza:
34%
6os, a legtöbb esetben a nagymamák is dolgoznak. Annak kell megoldani a gyereket, aki vállalta(anyuka és apuka, akkor is ha apuka már nem velük él)
2023. dec. 29. 12:54
 8/12 anonim ***** válasza:

Igen a többség igen.

Akinek nehézkesebb az is keres akkor olyan állást ami 6 vagy 4 órás.

Nálunk is van egy kolléganő aki délután 3-ig dolgozik mert egyedül él a kisgyerekkel.

Meg lehet oldani.

Felénk az Aldiban pl. reggeli műszakos néhány nő és megoldható.

Csak ki milyen munkát vállal el ugye...

2023. dec. 29. 13:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam ovis és bolcsis korukban is, természetesen. Még úgy is, hogy egyedülálló voltam ennek az időszaknak egy részében. Egy középiskolában voltam iskolai szociális munkás.

A kicsi még ovis volt, amikor valtottam, és vállalkozó lettem, mondjuk nekem vannak hosszú napjaim, amikor estig vagyok, de van a gyerekeknek apja, még ha nem is vagyunk együtt, az ő gyerekei is.

2023. dec. 29. 18:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Ovis busz van?

Mert nekem a '90-es évekből ez ismerős, hogy anyám otthagyott a kereszteződésben, mert futott a volánbuszra, aztán mentem az oviba egymagam, ötévesen már a kisöcséimmel együtt. Délután meg jött értem, olyan is előfordult, hogy nem tudott jönni, és az óvónéni vitt haza, nála vacsoráztam, onnan vitt el. Nálunk a településen volt az óvoda, alsós koromban volt ez először, hogy majd megyek a busszal, aztán, ha anyám épp ráér, mikor jövök haza a délutánival, akkor ott van, ha nem, akkor hazamegyek. Ha nem jött elém senki, és otthon is egyedül voltam, amit akkor még nem szerettem, akkor átmentem a kedves szomszédos nyugdíjas házaspárhoz. Volt olyan, hogy náluk aludtam el, és valamikor 9 környékén ment át értem apukám, én meg csodálkoztam másnap, hogy a saját ágyamban ébredtem.

Ez régen volt. Sajnálom a mai kölyköket, hogy nincs akkora szabadságuk, mint nekem volt gyerekként, de az is biztos, hogy a mai világban nem merném csak úgy szélnek ereszteni a gyerekem, hogy majd hazaér valahogy, vagy ha nem, akkor tudom, kinél kell keresni, és azt is, hogy biztonságban van, mert az egész falu neveli.

Van egyébként barátnőm, aki dolgozik a kisgyereke mellett. Szülők messze, maguk is ápolásra szorulnának, apuka lépett külföldre, viszont nagy baráti köre van, mindig talál valakit, aki tud vigyázni a gyerekre, vagy elé menni az óvodába, és kibackelni azt a pár órát, amíg haza nem ér. Te írtad, hogy semmi segítséged nincs, így nyilván nehezebb, ha a szüleid még jó egészségnek örvendenek, akkor én a helyedben megfontolnám a Budapestre költözést. Vagy, ha mégse, akkor fizetnék valakinek, hogy mikor nekem esetleg túlórázni kell, akkor menjen a gyerekért. Diákként vállaltam napokat beteg gyerekekkel (nem nagybeteggel, csak aki takonykórral nem mehetett közösségbe, de amúgy evett, meg kívánta a játékot és a levegőzést), nekem 2013 környékén 2-6 ezer közt fizettek ezért Budapesten, attól függően, hogy egy egész napra kellett vigyáznom egy gyerekre, vagy csak kísérnem kellett oviba/suliba, meg haza. Akár az is opció, hogy felbérelsz segítséget, amire szükséged van.

2023. dec. 29. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!