Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy kezeljem, ha nagyon...

Hogy kezeljem, ha nagyon leégettem magam?

Figyelt kérdés

Múlthét csütörtökön az új munkafolyamatot próba képpen egyedül csináltam. Ez egy minőségellenőrzési vizsgálat. Még csak 3 napja tanulom. Idáig úgy éreztem jól megy, de 4-5 hibás terméket simán elengedtem. Nem tudom mi ütött belém. Valahogy elkezdett nagyon rosszul érinteni a dolog. Félrehívtam és beszéltem a csoportvezetővel. Vagyis csak beszéltem volna, mert olyan szánalmas vagyok, hogy elsírtam magam. Nem tudom miért. Nem akartam.

Igazából a mostani munkahelyváltás nagyon hirtelen jött. Nem így terveztem. A közeg nem túl jó, a kollégák furcsák és elég kívülálló vagyok. Magánéleti gondjaim is vannak. Az édesanyám haldoklik, én pedig nagyon rossz anyagi helyzetben vagyok. Talán emiatt kezelem nehezen az érzéseimet. Minden esetre úgy érzem, jól felsültem a főnököm előtt. Igaz, kedves volt és vígasztalt, ma viszont úgy érzem, borzasztóan leszerepeltem. Alig merek azóta a szemébe nézni.

Mit tehetnék?

2023. dec. 10. 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Attól, hogy elsírtad magad, nem szerepeltél le egyáltalán. Egy krízishelyzetben vagy benne és ennek ellenére próbálod beleadni a 100%-ot és teljesíteni, teljesen normális, ha lelkileg ki vagy fáradva, amihez jön az új munkahelyen lévő nyomás, a stressz. Nem gondolom, hogy a csoportvezetőd emiatt furán nézne rád. Én is volt, hogy elsírtam magam az új munkahelyemen, amikor elrontottam valamit, és elég nagy gond lett belőle. Nem mondom, hogy büszke vagyok rá, mert nem, felnőtt emberek vagyunk, de ez van, hálistennek ott ezt jól kezelték, biztattak, vigasztaltak.

Semmi baj nem lesz ebből, nem kell magad szégyellned!

2023. dec. 10. 10:57
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Sajnalom, h ezeken kell keresztul menni.

Sztem nem vagy szanalmas, erzo ember vagy, nem robot.

Nyilvan meg szerettel volna felelni, de 3 nap meg nem olyan sok, irrealis elvarasaid vannak magaddal szemben.

Ezen sztem nincs mit agyalni a tovabbiakban, a fonokod jol kezelte sztem, engedd el.

Ha viszont nem erzed jol magad a munkahelyen, akkor erdemes nezelodni folyamatosan. Bar meg adhatnal idot ennek, ahogy irod, mas gondok is vannak.

Sajnalom, ami az anyukaddal tortenik, sok erot kivanok🤍

2023. dec. 10. 11:01
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Igazán jól esnek.

Munkahelyet nincs lehetőségem váltani. Kis faluban élek. Nincs közlekedés sok helyre. Ide is azért jutok el, mert van céges busz. Területet, pozíciót viszont tudok váltani. És szerintem fogok is. 2 hét a betanulási idő, ami szerintem kevés ide.

2023. dec. 10. 11:05
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Egyet tanulj meg: Munka miatt nem idegeskedünk, nem sírunk. Átment pár hibás termék? Le van szarva, nem voltál jó passzban, még tanultad is az adott munkát. Na meg ember vagy, nem robot. Fog ez majd jobban is menni.

Hidd el, ha a munkáltatód hibázna, legyen az bármekkora probléma, megvonnák a vállukat, hogy ez van, egy percig nem aggódnának, hogy hibát követtek el.

És még egy tipp. Soha ne mondd el a munkahelyeden, ha otthon baj van. Lehet bárki bármennyire kedves meg megértő, jobb esetben ki fogja kotyogni véletlenül a dolgot, rosszabb esetben meg fel is használja ellened. Pláne egy olyan környezetben, mint a mostani munkahelyed.

A magánéleti gondodat sajnálom, annyit tudok mondani, hogy legyen meg minél gyorsabban és könnyebben az elkerülhetetlen. Utána az anyagi gondok ne izgassanak, jelen pillanatban olyan a gazdasági helyzet itthon, hogy a fél országgal osztozol ezen a problémán.

2023. dec. 10. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A közeg nem túl jó, a kollégák furcsák és elég kívülálló vagyok.

Amugy meg ne iteld meg koran a helyet, mert lehet, h a te sajat problemaid, orlodesed miatt latjatok egymast furcsanak a kollegakkal.

Biztosan erzik rajtad ezt az (erzelmileg) instabil allapotot, csak nem tudjak mire velni, ezert is erezheted kivulallonak magad.

2023. dec. 10. 12:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A részletekbe senkit nem avattam be. A főnököt se. Csak annyit mondtam, amit a munkafolyamatról gondolok.

Igyekszem nem korán ítélni és időt adni, csak furcsa ez nekem. Eddig minden munkahelyemre nagyon hamar beilleszkedtem. Napok kérdése volt. Máshol 3 nap után már a csoport része voltam. Itt valahogy nem ez történik.

2023. dec. 10. 12:15
 7/7 anonim ***** válasza:

", kedves volt és vígasztalt,"

Akkor ne gondold túl a dolgot, hanem dolgozz keményebben, és bizonyíts. Ennyi. Nem kell tovább ragozni

2023. dec. 10. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!