Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lehet az oka, hogy minden...

Mi lehet az oka, hogy minden munkahelyről viszonylag rövid idő után menesztenek, sokszor már próbanapon, vagy fel sem vesznek?

Figyelt kérdés

Leghosszabb idő amit egy munkahelyen töltök az max. 3 év. Közben mindig hosszabb szünet van, rengeteg kudarcos keresgéléssel. Barátkozom, ismerkedem, igyekszem beilleszkedni. A próbanapok feladatait is a tőlem telhető legjobban elvégzem. Jól öltözött, magamra igényes vagyok, cigi alkohol mentes, egészséges életmóddal.

Adok be jelentkezést mindenféle munkakörre, de csak a legalantasabb fizikai munkákra hívnak be többnyire, mert nincs érettségim, csak szakmáim, így azt feltételezik, hogy analfabéta vagyok.

Pedig dolgoztam irodai kisegítőként is, önkéntes munkában és az jól ment, nem is volt rá panasz, hiba sem volt benne.

Két éves esti gimnáziumi képzésem első évfolyamán túl vagyok, a matematika kivételével minden másból jelesre vizsgáztam, tehát nem gondolom, hogy annyira problémás lennék szellemileg.

Csak sejtem, hogy inkább a gyorsasággal és strapabírrással lehet valami kifogásuk, de persze gerincet növeszteni és őszinte, építő jellegű kritikát megfogalmazni kevesen képesek és persze azt sem biztos, hogy komolyan lehet venni, hiszen lehet, hogy amit mondanak, azt csak azért mondják, hogy kevésbé sértsenek meg.

Nagyon reménytelen így a helyzetem. Egy előző munkahelyem miatt halasztanom kellett az esti suliban. Mert képtelenség volt a kettőt összehangolni. Jövőre tudom folytetni, ha szerencsém van, de azzal sem biztos, hogy elérek majd bármit is, mert az érettségi az olyan, hogy ha nincs, akkor baj, ha van, akkor meg azt is keveslik.

Tapasztalt valaki hasonlót esetleg? Úgy érzem, el vagyok átkozva a munkahelyekkel. Ezen a téren abszolut nem találom az utam és ez mar nagyon rosszul hat rám lelkileg.

2023. dec. 9. 06:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Érettségizz le mert legtöbb helyen egyből kukáznak ha nincs.
2023. dec. 9. 12:52
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy nonszensz, de amíg ilyen munkára is válogathatnak a diplomasok közül, nyilván közülük fognak.
2023. dec. 9. 14:59
 23/32 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben vagyok mint te, kérdező, csak en külföldön mar 20 éve. Azt hittem idegengyűlölet es biztos ez is benne van de egyszerűen számomra is érthetetlen hogy miért dobnak ki mindenhonnan mikor nem kések, szorgos vagyok es szociábilis es büdös sem. Sehol nem akarták megmondani őszintén mi az ok, hiába kértem, nagyon sajnáltak, még meg is könnyeztek, de érdemleges infót nem kaptam.

Banális okokra hivatkoztak, mint átszervezés stb (állami szektorban sosincs ilyen) meg hogy pont most ezt a posztot megszüntetik, közben megtudtam mar megvolt kit tesznek a helyembe. Persze, ha lett volna összeköttetésem, akkor sokra vihettem volna, 2 egyetemmel es csomó más kurzussal. Plusz h 4 nyelvet beszelek anyanyelvi szinten.

Amint mondtam semmit nem tudok maig miert dobtak mindenhonnan, pedig tüstenkedtem, kedves voltam es mások helyett is dolgoztam. Egyszerűen kiraktak mint a szemetet.

Elfogadtam hogy így jártam mert nem akartam dilihazba végezni es összeroppanni, attól még én is élnék es van egy gyermekem, aki miatt erős kell legyek. De roppant megalázó es fájdalmas az biztos, főleg így, hogy az ember akar es motivált es dolgozik mint a tank és megis rúgnak rajta! Ha késve mentem volna es nem érdekelt volna akkor nem csodálkoztam volna h kiraktak, de normális hogy így fájt mert azt éreztem, hogy ha akarom sem megy.

Vegul észrevettem, hogy figyelemzavaraim vannak es segítséget kértem. Most vizsgálnak autizmus gyanúval

2023. dec. 9. 17:31
 24/32 A kérdező kommentje:

23

2 egyetemmel, 4 nyelvvel nem hinném, hogy olyan szintű memória zavaraid lennének, hogy még te vizsgáltasd magad. Én is gondoltam figyelemzavarra. Illetve tudom, hogy nagy kapkodásban, meg amikor nem igazán köt le valami (és be kell vallanom, a takarítas, mosogatás, áru pakolás pont ilyen dolgok) akkor csak testben vagyok ott, a képzeletem szebb helyeken jár, és így becsúszik egy két kisebb baki.

Az első egy két próbanapon pedig nem kellene csodát várni senkitől, óhatatlan a tévedés, pláne ha még pörgés is van és nincs idő rákoncentrálni a munkafolyamatra.

Szerintem egyszerűen csak nem vagyok szimpatikus, nem vagyok szerethető. Ez van.

Ha elmennék vizsgáltatni magam, biztos találnának valamit és azzal mit érnék? Leszázalékolninem fognak és csak enném magam, hogy "fogykos" is vagyok.... Igy is elég megalázónak és méltatlannak érzem a folytonos elutasításokat..

És külföldön amugy hogy boldogulsz? Én is nagyon fontolgatom, hogy más országban kellene szerencsét próbálnom. Bár nekem csak alapfokú angolom van.

2023. dec. 9. 18:02
 25/32 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, az is lehet hogy túl lassú vagy es hibázol, lehet adhatnának neked extra sanszot, hogy hatha belejössz. De nem adtak. Nekem se esett jól ami történt, de segítséget kértem, az hogy 2 egyetemem van es 4 nyelvet beszelek még nem zárja ki a figyelemzavart es az autizmust, mert egyetemet végezni es dolgozni 2 különböző dolog, a munka inkabb a praktikus tudást hívja elő, az egyetem meg sok teória meg vizsgák es ott nem derül ki esetleg hogy baj van.

Engem nem erdekel ha fogykos vagyok csak kapjak rendes havi bevételt egy nyugdíjat es kész, eléldegek én szepen

2023. dec. 9. 18:14
 26/32 anonim ***** válasza:
Ja, 23 as es 25 ös voltam
2023. dec. 9. 18:14
 27/32 anonim ***** válasza:
0%
Mert ugye azt se lehet hogy nem dolgozom, es csak ülök otthon segélyen, létminimumon, es a munkakiosztó meg szed szét, rakna be különböző projektekbe ahogy eddig, amelyek mindig megfeneklettek es egy végtelen körforgás van, mókuskerék, évtizedekig tartó. Valami segítség, orvosi vizsgálat csak kell ez nem mehet így 67 eves koromig ! Már 45 éves vagyok
2023. dec. 9. 18:18
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
Én elfogadtam gyerekek, hogy en vagyok a hülye es velem van a hiba. Mindenki felszusszanhat. Adjanak segítséget és csók
2023. dec. 9. 18:32
 29/32 A kérdező kommentje:

Nos én nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben épp a napokban is, hogy talán tényleg van velem valami baj. De akkora bajom nincs, hogy itt magyarországon leszázalékoljanak vagy megfelelőbb munkát adjanak. Valószínűleg csak nagyobb hátrányba kerülnék és nagyobb lelki gödörbe, teljesen feleslegesen. Bár nem utasítom el a lehetőségét teljesen, hogy alávessem magam valamiféle képesség vizsgálatnak, amennyiben hallok ilyen jellegű pozitív történeteket.

Anno úgy 20 éve munkaügyi pszichológus kitöltetett velem egy vaskos IQ tesztet (saját kérésre) azt az igazit... Az jött ki, hogy átlag feletti intelligenciám van. Én voltam legjobban meglepve. Aztán csináltunk egy másik tesztet, ami arra mutatott rá, hogy milyen szakma lenne hozzám való. Itt az jött ki, hogy művészi beállítottságú vagyok és újító. Úgy érzem az egyik probléma az, hogy abszolút pályatévesztett vagyok. Érzem, hogy nem az én utam, ahová jelentkezem, de nincs egyenlőre más reális lehetőség.

Arra sajnos későn jöttem rá, hogy (a matematika kivételével) mégis csak van eszem a tanuláshoz. Most már 40 - es éveimben biztosan tudom, mik azok a területek, amikkel szívesen foglalkoznék, de mire elvézném az egyetemet, kb nyugdíjba is mehetnék.

Bár szerintem az egyébként nem probléma, ha az ember idősebb korában rájön, hogy mégis más érdekli és váltani akar.

2023. dec. 9. 19:02
 30/32 anonim ***** válasza:
47%
Hat ha te műveszlélek vagy akkor neked nem való a monoton munka, mert te ott nem tudsz teljesíteni. Egyetemet jarni sose keső csak ne muzeológus, filozófus es barlangász szak mert nem fogsz tudni megelni belőle de már a pénzügyes szakmákkal sem mert bankok szűnnek meg, átmegy onlineba minden es banki személyzet nem lesz , kis cégek meg szűnnek meg, könyvelni se nagyon lesz hol
2023. dec. 9. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!