Milyen úgy hétvégén dolgozni, hogy mindenki a családból/baráti körből csak hétköznap dolgozik és mindig hétvégére tervezik a programokat, így a nagy részükön nem tudsz részt venni?
Ez nagyon nehéz, bár tényleg vannak előnyei (amit a 4. írt), de hosszú távon a barátaidat elveszíted, ha szerencséd van, akkor lesznek új barátaid hasonló időbeosztásal. Egy párkapcsolat is nehézkes így, a családoddal a kapcsolat is teljesen más.
Nem véletlen, hogy például a vendéglátásban dolgozók nagyrésze egyedülálló.
Hát nézd. Sokan dolgoznak műszakos vagy folyamatos munkarendben. Mindenki megoldja.
A családnak kéne ilyenkor ahhoz igazodni, aki a legkevésbé mobilis. A kulcs a kompromisszum.
Én is így dolgozom, sőt idén karácsonykor is dolgozni fogok (tavaly szabad voltam). Valóban nehezebb összehangolni a dolgokat, de meg lehet oldani. Sőt, amúgy én jobban szeretem a hétköznapra eső szabadnapokat. Úgy tudok ügyet intézni, vásárolni hogy nincs tömeg mert mindenki más dolgozik :D
Nálunk ha van családi összejövetel mindig megkérdik, hogy melyik hétvégén leszek szabad, vagy ha esetleg jó előre szólnak hogy ilyen-olyan bulit, összejövetelt szerveznek akkor bent a munkahelyen is tudok szólni hogy kéne az a szombat vagy vasárnap.
9-es jól írja: normális és összetartó család esetén lehetőleg igazodnak a beosztásodhoz.
Egyébként miért kell teljes hétvége egy családi programhoz? Mondjuk szombaton szabad vagy, vasárnap dolgozol. Akkor legyen szombaton a sógor köszöntése, simán ott tudsz lenni. Ha direkt vasárnapra rakják, mert CSAK, akkor nem is nagyon akarják, hogy te ott legyél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!