Hogyan kezeljem ezt a borzalmas helyzetet?
Új munkahelyem van, aminek nagyon örülök, mert nagyon szerettem volna ezt az állást, remek lehetőség, hogy előre lépjek.
Azonban felvételkor tudtam meg, hogy azért "üresedett" meg az állás, mert az elődöm nagyon fiatalon, egy tragédia során életét vesztette. Ez eleve nagyon rossz érzés, hiszen az ő eszközeivel dolgozom, de ami igazán nehézzé teszi mindezt, hogy a főnökök és a kollégák folyamatosan azt mondják, pótolhatatlan volt és nem tudják feldolgozni a veszteséget.
Iszonyúan nehéz, eleve új munkahely, új emberek, rengeteg tanulni való,a haláleset pedig pluszban még olyan érzést kelt bennem, hogy sosem leszek olyan jó, mint ő volt, hiába is töröm magam.
Igazából teljesen tanácstalan vagyok, hogy hogyan kéne ezt kezelnem. Mivel nem ismertem, ha beszélnek róla, akkor csak sajnálkozom és részvétet nyilvánítok, de nagyon kellemetlenül érzem magam ilyenkor. Egy-két kolléga mintha még éreztetné is velem, hogy sosem érhetek az elődöm nyomába.
Van valakinek ötlete, hogy mit érdemes mondanom, tennem ilyenkor?
"a haláleset pedig pluszban még olyan érzést kelt bennem, hogy sosem leszek olyan jó, mint ő volt, hiába is töröm magam."
"Egy-két kolléga mintha még éreztetné is velem, hogy sosem érhetek az elődöm nyomába."
Nem értem a logikát. Ha átment volna az elődöd a konkurenciához kétszer annyiért az jobb érzés lenne?
Ne csinálj asemmiből problémát. Meghalt az illető, pont. Nincs közöd hozzá, nem ismerted.
A Te feladatod a munkát elvégezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!