Tinálatok volt már munkahelyi lopás?
Most nem ilyenekre gondolok, hogy egyes dolgozók elvisznek néha egy guriga vécépapírt, mosószert, íróeszközöket, meg hasonlók. Hanem hogy valami drágább, fontosabb dolgot fújt meg valaki. Vagy egyik dolgozó lopott el a másiktól valamit.
Volt már ilyen nálatok? És meglett a tettes?
Irodában volt hogy a kabát és egyéb tarto szekrények is az irodaban vannak, a munkatarsam meg az én szekrényemben turkált éppen mikor beléptem.
Szoltam a főnöknek elintéztèk annyival hogy hozzak be lakatot és zárjam.
Az ugy nem zavarta őket hogy mert lopós turkálós a munkatárs..
És raadásul ö volt a pénztáros bèrkifizetések miegyebek feladatkör..
Én Hollandiában élek. Vendéglátóiparban dolgozom. Régebben, mikor munkaközvetítőnek dolgoztam, akik különféle helyekre küldtek, az egyik étteremben az öltözőmben a kabátomból eltűnt 80 euro. Szekrényt ugyebár nem tudtak biztosítani, így csak símán felakasztottam a fogasra, a többi utcai ruhámmal egyetemben. Nyilván elpanaszoltam a dolgot, lightosan kivertem a balhét. Érdekes, pár napra rá felhívott a közvetítő, hogy a hely nincs megelégedve a munkámmal, azt akarják, hogy engem ne küldjenek oda többet. Az indok, amit állítólag mondtak, teljesen irreális volt. Szerintem itt igazából a lopás kapcsán fedezhetett valaki valakit. Vagy a felettesek közül volt valaki a tolvaj.
Most egy egyetem étkezdéjében dolgozom. Itt az a helyzet állt elő, hogy az alagsorban az élelmiszertároló helyiségekből valaki rendszeresen ellop drágábbfajta élelmiszereket. Volt pár hete egy gyűlés, ahol a vezetők elmondták, hogy figyelni fogják a dolgot, rejtett kamerát is beszereltetnek, és ha kiderül ki az, a rendőrséget is kihívják rá. Nos, szerintem ez így nem a legjobb módszer. Mert az illető jó eséllyel hallotta a dolgot, így lehet, hogy esetleg leáll a dologgal. Nem kellett volna semmit kitárni a dolgozók elé, hanem egymás közt megbeszélniük, hogy mit fognak lépni. Mert attól, hogy az illető esetleg leáll az élelmiszer lopogatással, én nem lennék nyugodt. Aki erre képes, az képes lehet más stiklire is a munkahelyen. A legjobb, ha elkapják, és kirúgják.
Iroda munkakor, kb 15p-re hagyta ott a penzarcat a kollega az asztalon, es eltunt.. konyhaban, kajaautomata igy sokan jatkalnak
Azota vannak kamerák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!