Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van az, hogy még a...

Miért van az, hogy még a legnagyobb h.lyéknek (nincs diplomájuk sem) is van protekciójuk hivatali munkára?

Figyelt kérdés
2023. nov. 23. 13:19
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Mert még a legnagyobb hülyék is belátják, hogy a kapcsolati tőke érték.

Amúgy halkan megjegyzem: ha csak azokat az embereket vizsgálod, akiket felvettek az irodára, nem az összes embert, aki pályázott, akkor a túlélési kognitív torzítás csapdájába esel.

Mit jelent ez? Ahhoz, hogy felvegyenek egy munkahelyre, kell valamit villantani. Ez lehet képesség, tapasztalat, végzettség, protekció - ezekből minél több, annál jobb. Ha egy képzetlen, tapasztalatlan hülye vagy, akkor nem jók az esélyeid; ilyenkor a protekció az egyetlen reményed. Emiatt van az, hogy ha látsz egy tapasztalatlan és hülye laikust, akkor annak minden bizonnyal hátszele volt.

Ugyanakkor egy csomó embert nem vesznek fel a protekciója ellenére sem, és egy csomó ember kerül be protekció nélkül.

2023. nov. 23. 14:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért az nagyon ritka, mikor valaki TELJESEN alkalmatlan az adott munkára és csak azért veszik fel, mert protekciós.

Lehet éppen egy középfokú végzettséggel felvesznek egy protekcióst valami irodai munkára, de azt a munkát bőven el is lehet látni olyan szintű végzettséggel, mert nem igényel speciális szaktudást.Teszem azt jogásznak nen fognak felvenni középfokú végzettséggel még akkor sem, ha protekciód van.

A "hivatali munka" alatt nem derül ki pontosan mit értesz, de a közszférában nagyon rossz fizetések vannak.Egy diplomás minek akarna garantált bérminimumért(esetleg +10%) fizetésért hivatalban dolgozni?

Mert ugye ahova diploma kell, oda protekcióval sem fognak felvenni nélküle.

2023. nov. 23. 19:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem értem honnan ez a hiedelem hogy nagyon rosszak a fizuk.... Én 3 éve a közszférából mentem versenyszférába, és most megint váltok és hihetetlen de a 2 helyeről ahol interjún voltam, a közszférás többet ajánlott (nem is kevéssel). Pénzügyi szféra.
2023. nov. 24. 03:53
 4/5 anonim ***** válasza:
#3 Tapasztalatból.Itt most szaktudást, diplomát nem igénylő munkakörökről volt szó.Mert ugye azt írta a kérdező, hogy nem diplomást is felvesznek(szerinte protekcióval).Ahol középfokú végzettség elég, ott nem is fizetik halálra az embert.
2023. nov. 24. 17:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Mert mennyit keres egy hivatalban egy középfokú végzettségű ember?
2023. nov. 24. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!