Pályakezdő vagyok. Munkahellyel kapcsolatban számítanom kell arra, hogy öregekkel leszek körülvéve, akik 20-30-35 évvel idősebbek nálam is kínszenvedés lesz, mert nem korombeliek? Vagy lesznek fiatalok is?
Én beszélgettem sokat jóval idősebb kollégával. Miről? Pl. egy bizonyos íróról, aki naóeki nagy kedvence, én meg csak pár könyvét olvastam még. A kutyákról (nekem van, nekik nincs, de szeretnének). A főzésről (a tesója járt japánban valami főzőtanfolyamra egy időben). A fiát hirtelen elkezdte érdekelni egy bizonyos szakma, amiben egy jó barátom sokáig dolgozott. A kamasz lányának hasonló volt a beállítottsága, mint nekem, szóval sokszor ajánlottam neki könyveket ajándékba, meg filmeket, amiket meg tudtak együtt nézni. Az első felesége ugyan abban a betegségben halt meg, mint az én apukám, pl. erről is.
Ha kicsit kevésbé nyomod ezt a tipikus hülyeséget, hogy ők unalmasak, de te meg sokkal többet tudsz nálunk mindenről szerinted, akkor tők jó témákat lehet találni.
Miről beszélgess velük? 20 éves korom óta dolgozom, eddig a mostani munkahelyemen kívül mindenütt én voltam a legfiatalabb, az utánam következő is minimum 10 évvel idősebb volt mint én, mégis remek volt a hangulat.
A mostani munkahelyemen ugyanannak a zenekarnak a koncertjére járunk két kollégával, akinek a gyereke is idősebb nálam. Téged semmi nem érdekel a világból? Én ezt csak így tudom elképzelni, hogy nem tudnál valakivel beszélgetni, csak mert jóval idősebb nálad.
Van kollégám, éveket élt Finnországban, imádom hallgatni a sztorijai. A kutyás témák mindenkit érdekelnek nálunk. Van egy kolléga 4 gyerekkel, amikor róluk mesél megszakadunk a röhögéstől. A legidősebb kolléga hatalmas figura, őt hallgatni is jó, nem csak beszélni vele.
Nagyon sok minden engem se érdekel, amiről beszélgetnek, pl a növények gondozásával a világból ki lehet kergetni, de van nagyon sok más, amiről én is tudok és akarok és szeretet beszélgetni velük.
Vagy troll vagy, vagy rettenetesen beszűkült a világod, vagy annyira vagy nyitott mások felé, mint egy téglafal. De így korodbeliekkel sem fogod magad jól érezni.
Korombeliekkel jól érzem magam, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!