Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem tudom mi akarok lenni az...

Nem tudom mi akarok lenni az életbe ?

Figyelt kérdés
Közgazdász végzettségem lesz nemsokára (gazdálkodás és menedzsment szak), de nem igazán tetszik. A tanulással nem is volt baj, csúszás nélkül végzek, akkor jöttem rá igazából, hogy nekem ez nem tetszik, amióta gyakornokként dolgozom egy multinál. Nincs sok dolgom, van HO is, viszont megőrülök, úgy érzem haszontalan vagyok és nem akarok egy irodába megro*adni. Egyszerűen nem is tudom magam sehol elképzelni, vezetni szeretek, főzni, de azt se akarom, hogy életem ne legyen ilyen munkákkal, mint sofőr, szakács stb. Milyen szellemi munkákat tudnék még megpályàzni ilyen végzettséggel, ami nem túl monoton, hanem változatos, esetleg utazgatni kell stb. ?

2023. nov. 20. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám műszaki menedzser szakon végzett, jelenleg aftersales menedzserként és a szervizelés vezetőjeként dolgozik egy részben elektromos járműveket gyártó cégnél. Egy szerelő kollégájával ketten állandóan mennek jobbra-balra,már bejárták az országot jóformán. Mivel ha megvesznek valamit, és bekrepál, ők mennek ki szervizelni, ezen felül járnak rendezvényekre népszerűsíteni a márkát, illetve van hogy külföldi partnerekhez is ki kell utazni. Ha csak "irodai" munkája van aznap, pl. le kell könyvelni az alkatrészek rendelését, akkor HO-ban van. Szellemileg iszonyatosan megerőltető, rengeteg felé kell lenni fejben egyszerre, és általában nem is 4-ig tart a munkaidő. De cserébe minden nap változatos, és nem kell az irodában rohadni.
2023. nov. 20. 09:37
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Hányan cserélnének veled...
2023. nov. 20. 10:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan rossz ez, hidd el. A HO már önmagában megváltás, csak tudni kell jól kezelni. Na, nem rábeszélni akarlak, pláne, ha van ennél valami sokkal jobb ötleted. Ha nincs, akkor szerintem érdemes multis ho-s munkákban gondolkodni. Távol vab a lakóhelyedtől? Az is lehet egy probléma. És még millió tényező lehet amin érdemes apránként változtatni, ahelyett hogy az egész rendszert dobjuk a kukába. Ha megszoksz egy helyet, megtalálod a jobb fej kollégákat, kicsit belazulsz, elérsz egy olyan fizetést amiből félre lehet rakni mondjuk egy százast havonta, mellé az éves bónuszt ami jobb helyeken egy millió is, akkor érdemes váltásokban gondolkozni. Én akkor is inkább képezném magam, és nem szakadnék el teljesen ettől a közegtől.

Emellett, ki tudsz magadnak alakítani egy olyan életritmust ami élhető. Oké, ott a napi 8, de azt egyrészt le lehet faragni 6-6,5-re a legtöbb napon, van, ahol rugalmasan beosztva, és előtte-utána is szabad vagy.

Vannak szabadnapok, ünnepnapok, táppénz.

Hitelképes vagy...

Szóval csupa előny, a negatívumokat kell valahogy menedzselni.

Mondom ezt én, aki 12 éve eldöntötte, hogy nem ezt akarja csinálni, 3 vagy 4 kísérleten, amikor váltani akartam és anyagi csőd lett a vége, túl vagyok, volt több kiégésem is stb. Jobbat mégse találtam még ki, akar a franc nyomorogni. Ha kihúzok még 5 évet, helyre jövök anyagilag, és csak a bónuszból bejön annyi, amiből már el lehet azt a "mást" kezdeni. Akár csak munka mellett, szabadnapokon, vagy délutánonként. Ha az első 5 évnek is így állok hozzá, most a harmadik 5 évnél tartanék, sokkal közelebb a céljaimhoz.

2023. nov. 20. 13:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Es amugy mit dogozol, mi a munka, mit kell csinalod, hogy telik egy napod munkaidoben?
2023. nov. 20. 15:28
 5/6 Senior Séf ***** válasza:
Rengetegen vagyunk, kérdező, akiknek szükségünk van a kétkezi munkára, mert csak attól érezzük, hogy letettünk valamit az asztalra. Szükségünk van a kézzelfogható sikerre. A megelégedett boldogságra, az "ez jó mulatság, férfimunka volt" léleknemesítő érzésre. Fiatalon a két diplomám dacára sem találtam a helyem.
2023. nov. 21. 15:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez nagyon igaz, de vajon van más lehetőség ezt megtapasztalni mint rengeteg pénzt keresni, és abból megalapozni egy kétkezi(bb) bizniszt? A nyomor, segédmunkás lét, a megalázó körülményekkel és bérrel szerintem nem opció, onnantól hogy az ember időt fektetett a saját tanulmányaiba.
2023. nov. 21. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!