Aki plazmaközpontban dolgozott/dolgozik donorvizsgáló orvosként tudna mesélni a munkáról?
Nem úgy van engedélyezve, ahogy egyesek csinálják. Bár az engedély is a lehetséges maximum. ( Amit ki lehet cselezni, meg az évi maximumot félév alatt lezavarni)
Ritka betegségek esetén, ami egy donorvizsgálatból nem deríthető ki, és a fiatal donor meg még nem is sejti, hogy ilyenje van, súlyos szövődményeket okozhat.
Abszolút nincs arányban a kompenzáció a plazma valós értékével.
Vanak országok, ahol szigorúbb a szabályozás.
Orvosként, egyszerűen etikailag aggályos beállni egy ilyen cégnek dolgozni.
Én csináltam kb. fél évig, a pénz miatt. Viszont valóban felmerülnek etikai kérdések (pl. ne árts). Szerintem baromira nem egészséges ez az egész és elég shady az üzlet...
Kérdésedre visszatérve, van egy elég hosszú szabályzat, amiből a betanulási időszak végén teszel egy elég komolytalan vizsgát. A kizárási szabályok a gépeden is ott vannak, bármikor rá tudsz keresni, hogy most épp ki kell-e zárnod a donort, vagy sem.
A fizetés többnyire alku tárgya, a munkaórák pedig centrumtól függnek. Van, ahol te mondod meg, hogy mikor tudsz dolgozni, pl 8-17ig, de van, ahol meg 7-19ig,7-13,13-19ig van a beosztás
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!