Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Back office munkatársként...

Back office munkatársként dolgozom egy cégnél. Elég sokrétű feladatkör (pénzügy, árubeszerzés, logisztika, stb). Ezt egyedül látom el,s van 2 saleses kolléganőm.Ha kell, én segítek nekik. Fordítva ez sosem történik meg. Normális dolog? Rosszul esik.

Figyelt kérdés

Ők ügyfeleznek, de sokszor van, hogy nincs bent senki,én meg egyedül beleszakadok a munkába. Van, hogy szabadnapos vagyok, s az összes létező e-mailt, feladatot rám hagyják,sosem válaszolják meg. Ha közülük szabadnapos valaki, mindig segítek,ha sok feladat vár rájuk,tőlem ez elvárás is (főnök-mondván az ügyfél az 1.). Nem mondom, hogy mindenben, de bőven lenne olyan, amiben tudnának segíteni, legalább 1-2 e-mailt megválaszolni, hogy szabadnapom után ne 50 levél várjon. Tulajdonképpen ledolgozom mindig, amit előtte való nap kivettem szabadságnak. Tudják, hogy ez rossz nekem, mert volt, hogy említettem, hogy ilyenkor nekem 2 nap, mire utolérem magam.

Máshol ez hogy működik? Én vagyok rosszul összerakva?

tegnap 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez úgy működik, hogy amíg kölcsönösen segítünk egymásnak addig szívesen segítek kollégáknak.. de ha ez egyoldalú, akkor nagyon hamar abbahagyom és onnantól kezdve oldják meg. Egyszer közöltem egy volt főnökömnek, hogy szívesen megcsinálom mások munkáját is, de csak megfelelő kompenzációért cserébe, szóval amennyiben fizetésemelést szeretne adni akkor kérem az új szerződést és munkaköri leírást. Közben meg már interjúztam máshol és pár hónapon belül leléptem, nem fogok ilyen szar helyen tönkremenni.
tegnap 20:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Jól tetted! S jóra váltottál?

Egyszer már szóba hoztam a főnöknek is, de nem érdekelte.

Annyit kértem, hogy ha 1 hét szabadságra megyek, legalább akkor csinálja meg vki a munkámat, mert horror volt visszamenőleg 1 hetet behozni. És ez senki másnál nincs így, mindenki átveszi a másik munkáját, csak az enyémet nem...

A bérünk teljesen egyező egyébként.

Nekem igazából a kollégáimtól is rosszul esik, merthogy jó a viszony, kedvesen bánunk egymással.... Ezt leszámítva.

De egyébként én is nagyon visszavettem, csak annyit segítek, amire a főnök megkér, egyébként bőven elég a saját feladatköröm.

De nagyon nem tartom fairnek, hogy más bejön pihenés után és nem várja meg az előző napi teendőhalmaz, engem kivéve..

tegnap 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút megértelek, egyáltalán nem fair! Azon a munkahelyen nekem is hasonló volt, egyszer elutaztam 2 hétre és 600+ megválaszolatlan ügy fogadott, köztük olyan is ami amúgy sürgős lenne.. Én akkor döntöttem el, hogy soha többet. A következő helyemen sokkal jobb volt, mert már a legelején meghúztam a határokat és sose lett belőle elvárás vagy rendszer, plusz a főnököm is normálisabb volt. Jól tetted, hogy visszavettél, sajnos rengetegen visszaélnek a kedvességgel.
tegnap 22:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Örülök neki, hogy jobb helyre kerültél. :)

Ezek szerint ez nem olyan ritka.. Hihetetlen, hogy másokban ennyi együtt érzés nincs, tényleg nem tudom megérteni.

Pontosan, ahogy írod, nálunk is volt olyan e-mail, ami fontos lett volna és vagy még tudták volna oldani vagy szólnak a vezetőségnek. Innen látszik, hogy még csak el sem olvassák azt a pár mondatot. Döbbenetes.

Csak sajnálom, mert szeretek itt dolgozni, csak a szabadság /szabadnap után szakad el a cérnám.

És szó szerint nehezemre esik, hogy visszaveszek. De muszáj,teljesen minimálisra kapcsolom, ha ők lesznek egyedül...

tegnap 22:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem, hogy nehéz, de hidd el idővel könnyebben fog menni. Eleinte minden "nem" után bűntudatom volt és egy csomót kattogtam rajta, most már meg se fordul ilyesmi a fejemben. Továbbra is kedves vagyok, jól lehet velem dolgozni, de nagyon figyelek a kölcsönösségre és nem hagyom magam kihasználni. Kis gyakorlattal neked is menni fog :) Kitartás!
tegnap 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!