Bárki válhat proaktívvá vagy ez külön adottság?
Soha be akarj más elvárásainak megfelelni.
Az aki téged más viselkedéssel szeretne látni, neki sem tetszene ha pl, te azt javasolnád neki, hogy ő meg legyen olyan, amilyen te vagy.
"Én mindig ezt a visszajelzést kapom, hogy legyek proaktívabb, kommunikáljak többet,stb. Értem én, hogy akik ambiciózusabbak, azoknak ez nagyon megy, de én valahogy nyugodtabb, kényelmesebb életet szeretek és megcsinálom, amit kell, de egy helyett nem ugrok kettőt az biztos"
Ha rendszeresen szerepel a visszajelzések között, hogy nem vagy elég kommunikatív és kezdeményező, akkor mégsem egészen hozod azt, amit várnak tőled.
Egyébként ez kevésbé adottság kérdése, a kezdeményezőkészség sokkal inkább akkor jön, ha van motiváció. Illetve bizonyos mértékig lehet kötelességből is nyomni, ha hozzá tartozik a munkaerkölcsödhöz, hogy ilyen téren is kiveszed a részed.
De persze vannak olyan arcok, akik meg pont hogy a kommunikációra és kezdeményezőkészségre állnak rá, és így próbálják leplezni a megúszást és lustaságot: a megbeszéléseken mindig bedobnak egy-két jó ötletet, de a megvalósításban soha nem törik magukat.
Kevered a fogalmakat kicsit.
Egyébként az sem mindegy, mennyire érdekel, szereted, csinálod szívesen, amiben proaktívabbnak kellene lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!