Pénztárosként szóba elegyedsz a vásárlókkal? Vagy vevőként a pénztárossal?
Ki kezdeményezi a beszélgetést?
Ilyenkor milyen dolgokról társalogtok?
Csak ha ő kezdeményezi, amúgy nem.
Már annak is örülök, hogy ha tud köszönni és idétlenkedik a tegeződés-magázódás dologgal.
(ha más, nálam fiatalabb idegent tegeznek, engem magáznak, vagy hol tegez, hol magáz, ha magázom, tegez stb.)
Dolgoztam kereskedelemben, marhára untam, szóval ha valakin azt láttam, hogy nyitott lenne rá, akkor amíg lecsipogtam a termékeit, addig próbáltam small talkot kezdeményezni. Előfordult, hogy benéztem, és igazából nem is akart a vásárló beszélgetni, csak nála valószínűleg a mosolygó arc volt az alap, de ha nem reagált, vagy csak egy szavas válaszban reagált, nem erőltettem a dolgot.
Jelenleg is emberekkel foglalkozom, már más munkakörben. Ugyanez, ha valakin azt látom, hogy vevő a beszélgetésre, viccelődésre, akkor próbálkozok, olyan dolgot csinálok, ami "kötelező rossz", az ügyfeleknek inkább unalmas, hogy oda kell jönniük hozzám, szóval ha tehetem, pár poénnal feldobom a dolgot. Ők is fel szokták egyébként, van egy kötelező kérdés, amit meg kell kérdeznem, és van rá a szokásos "vicces válasz", amit egy nap harminchétszer sütnek el (kb. ilyen itt fogyasztja? - nem, az asztalnál szintű poént képzeljetek el), nehéz rajta mosolyogni, ha aznap már tizedszer hallom, de igyekszem.
Vásárlóként van egy nő a boltban, ahová be szoktam ugrani hazafelé menet, ő mindig beszélget velem, ha pl. alkoholt vásárolok, akkor jó szórakozást kíván, ha kaját, akkor kérdezi, mit fogok főzni, stb. Szerintem ő is csak unja a munkáját, de egyébként jó fej, kedves, én nem bánom, hogy szóval tart, amíg a cuccaimat csipogtatja le.
En igen mivel napi 12 oraztam h-p szinte az üzlet meg a vevők voltak csak az eletem is. Azon kivul hazamentem vvacsizni furdeni aludni plusz a barátom es kelhettem is.
Egy ido mulva már haza se akartam menni mivel minek ha pár ora csak tényleg es johetek is vissza..
Vevöként nem elegyedek szóba mert személyeskedni akarnak pl.hol dolgozom mennyit keresek meg mennek a rosszindulatu körpletykák.
Eladóként en viccelodtem kónnyü csevejeket dobtam csak be es a maguk természetességével.
Olyan is volt hogy elore tudtam mit kér a vevő mikozben még csak álmosan kómás fejjel állt elottem de már adtam neki milyet valaszthat.hát egyből felébredt hogy én honnan tudtam azt mit szeretne??
;)
Ezt a "nem az asztalnál" poént én is elsütöm majd.🤣 Külföldön élek,talán itt nem ismerik.
Szerintem amúgy nagy bunkóság feltartani az eladót, illetve a többi vásárlót. Számomra nagyon nyomasztó az a sok ember a boltokban meg, ahogy egyesek viselkednek, minél előbb ki akarok jönni. Szóval nem beszélgetek, bár egyébként sem vagyok az a csevegős típus.
Én csak ha a péntáros kezdeményez.
Van egy fiatal nő viszonylag új. Vele mindig váltok pár szót,bár mindig ő kezdeményez,de mindenkivel beszélget amúgy. Ő is kedves,nyitott.
Mikor alkoholt veszek, mondja ja igen ezt ő is itta próbáljam ki ezzel azzal. Szóval tippeket is szoktam kapni :D nyáron gyümis alkoholmentes söröket szoktam inni. Mondja nekem jövőheten csütörtökön jöjjek,mert le lesz akciózva :DD
Én elpoénkodok azzal aki nyit én is nyitott vagyok egyébként,de viszont kezdeményezni nem igazán szoktam.
Olyasmi, mint a 4es.
Néha szoktak, amikor pár szót szólnak, akkor arra mindig válaszolok. Vagy volt már, hogy megdícsértem, hogyan dobták fel a munkaruhát, illetve mindig további szép napot/estét szoktam nekik kívánni. De a sort fenntartani nem szoktam, na pláne, ha sokan vannak (egyedül az más).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!