A kérdés azokhoz szól, akik pénztárosként dolgoznak. Nálatok milyen mértékben a ti feladatok arra ügyelni, hogy a vevők mit próbálnak fizetés nélkül kivinni a boltból?
Könyvesboltban dolgozom 2,5 éve egy plázában, saját biztonsági őrünk nyilván nincs, és az ajtóban azok a kapuk, amik máshol sípolhatnak, is csak dísznek vannak.
A főnök, ha gyanús embert lát, szól, hogy figyeljük, merre megy a boltban, tartsuk szemmel, persze diszkréten. Szerencsére már nem jellemző, de régebben volt jó néhány cigány, akik bejártak hozzánk, többször rajta lettek kapva, ahogy rámolják a táskába a könyveket, de nem tudtunk mit csinálni, mire hívnánk a pláza embereit, már rég kint voltak a boltból. Volt olyan pofátlan, akit egy idő után egy méterről követtem, teljesen nyilvánvaló volt mindkettőnknek, miért. Aztán mikor állt sorba a kasszánál, integetett nekem a tízezressel, hogy lássam, ő fizet ám... Aztán hallottunk róla, hogy 1-1 csapatot elkapnak a Rossmannban, meg ott, ahol van saját őr. Azóta nagyon ritka a próbálkozás.
Úgyhogy lehet, ez többeknek nem fog tetszeni, de ha cigány jön be a boltba, őt jobban figyeljük. Még ha a tettenérésen túl mást nem is tudunk tenni.
Dolgoztam már pénztárosként, tehát a bevásárlókocsiban ha 20 sör volt,nekem össze kellett számolni.
Igen,miközben férfihez nem méltó átlag alatti 170-es a magasságom. 🤣
Csak figyelni kell semmi konfrontálódás vagy rászólás nem kell.
Biztonsági őr nincs de minden be van kamerázva.
Amikor valaki lop szólunk a főnöknek, hogy mikor-hol történt és beviszi rendőrségre a felvételt.
Inkább csak a biztositás kikéréséhez kell mert nagyon sokat kell valakinek lopnia, hogy érdemben leültessék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!