Egy vezető megzsarolhatja a kollégákat, hogy szabadidejükben kivel barátkozhatnak?
A volt ("védett") munkahelyemen volt pár hónapja egy konfliktusom, aminek hatására elküldtek. Utána egy benti barátom mesélte, hogy pár napja a vezető megzsarolta a kollégákat, hogy vagy letiltanak engem, vagy azonnali hatállyal szerződést bont velük. Mindezt úgy, hogy az elküldésem óta semmilyen interakcióm nem volt a volt munkahelyemmel.
Az a gyanúm, hogy ez illegális, és amennyiben bizonyítékot tudok felmutatni a visszaélésükről, komoly büntetést fizethetnek, be is zárhatnak (ami jó lenne).
Persze, mivel a zsarolás nem épp törvényes, így azt csinál amit akar.
Viszont hogyan tudja ellenőrizni, hogy a kolléga tényleg letiltott e téged? Kb sehonnan, ha nem néz bele a kolléga telefonjába. Ezért elég nagy birkának kell lenni, hogy ezt valaki hagyja.
Másrészt ha el is küld valakit emiatt, azt sehogyan se fogjátok tudni bizonyítani oly módon, hogy az megállja a helyét egy bírósági tárgyaláson.
És ezt mégis hogy fogja kivitelezni? A szeme láttara kell, hogy mindenki letiltsa egyenként? Majd utána néha szúrópróbaszerűen megmutattatja velük, hogy még aktív-e a tiltás?
Bocs, de szerintem kamu a kérdésed. Nem az alapítványi iskolában dolgoztál véletlenül?
#6; #7 Kérésetekre küldöm a képet. A képet az egyik benti barátom küldte át, amit itt cenzúráztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!