Egy segédmunkásnak tényleg minden munkát meg kell csinálnia?
Figyelt kérdés
Egy cégnél vagyok és megvan a munkaköröm, de a szerződésben benne van, hogy más jellegű feladatokat is el kell végeznem. Ez gyakorlatilag abból áll, hogy mindenki kiabál utánam a munkahelyen, hogy csináljam meg, ami neki éppen eszébe jut. Még válaszolni sincs időm, nemhogy elvégezni, amiket mondanak. 24 órán át benn lehetnék, akkor sem végeznék a 8 óra alatt rám kirótt munkával.2023. okt. 18. 05:27
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
12 szavazat
1/5 anonim válasza:
Nem az számít, hogy segédmunkás vagy, hanem ha a szerződés tartalmazza a munkaköri leírást és te aláírtad, akkor igen.
Sajnos én is voltam olyan cégnél, ahol a vezető olyan szerződést tolt elém, amelyben a feladatok felsorolása végén oda volt írva, hogy egyébként minden felsőbb vezetői utasítás elvégzése. Sajnos a magam kárán megtapasztaltam, mit jelent ez, fel is mondtam.
2/5 anonim válasza:
Ha nem tetszik mondj fel, nem minden munkahely ilyen, vannak korrekt munkáltatók is.
3/5 anonim válasza:
Én eddig csakis olyan munkahelyen voltam, ahol a munkaköri leírásban benne volt az is, hogy "olyan feladatok, amellyel munkahelyi vezetője megbízza".
Ez vezetőtől függ, hogy mennyire használja ki.
4/5 anonim válasza:
Nem csak neki, de majdnem minden mai magyar dolgozó embernek univerzálisnak kell lennie.
Hisz tudjuk:
A zemberek ezt akarták.
5/5 anonim válasza:
Van egy főnököd. Ő adhat utasítást. Ha bárki más szól, mondhatod nyugodtan, hogy más feladatod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!