Multinál állásinterjún érdemes lenne elhitetnem esetleg velük, hogy meleg vagyok?
Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy mostanában a diversity-t, kvótákat nagyon nyomják minden nyugati tulajdonú multinál, sokszor többet számít ez, mint a szaktudás, vagy a tapasztalat. Az ilyen emberek állítólag sokkal könnyebben bekerülnek, feljebb lépnek ilyen helyeken...
Most behívtak egy ilyen multihoz interjúra és hát nagyon szükségem lenne már állásra.
Komolyan beszélek, érdemes lenne erre utalgatni interjú alatt, pl. a (nem létező) "barátomat" belefűzni a mondókámba, stb.?
Lehet hülyeség de komolyan gondolkodom rajta.
2023. okt. 15. 11:38
11/12 anonim válasza:
Normális cég ezért nem fog többnek tartani. Interjúztatok én is... felőlem lehet valaki meleg,hetero,aszex stb.... pont leszarom, az érdekel mit tud.
12/12 anonim válasza:
Ez nettó kamu, hogy ennyire kvótáznának a nyugati típusú multik többségénél. Én is nyugati tulajdonú multinál dolgozom, ugyan nem ilyen versenyistálló / többezer fő per ország jellegűnél. Sok kollégával vagyunk olyan viszonyban, hogy ismerjük egymás párjait legalább elmondásból... össz 1 meleg van köztünk az európai kirendeltségen, és 3, aki nem fehér / kaukázusi. Azért a legtöbb helyen nem ezt nézik, hanem 2 dolgot: 1) mennyire felelsz meg a feladatra, 2) hogy illenél bele a csapatba. A legtöbb állásinterjún fel sem merül, hogy milyen a szexualitásod. Ha ezt felhozod, hogy meleg vagy, a HR-es vagy azonnal levágja, hogy kvóta pluszpontot akarsz és sunyiskodsz, vagy azt fogja hinni, hogy annyi tapintat, jólneveltség, tudatosság nincs benned, hogy belásd, miről hol és mikor illik beszélni, mert baromira nem releváns egy állásinterjún.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!