Egyre többet hallani, hogy Nyugaton csökkenteni szeretnék a ledolgozandó munkaidőt. Ti hogyan csökkentenétek? Legyen a munkaidő heti 4 nap napi 8 óra, vagy inkább 5 nap napi 6 óra? Melyik szimpatikusabb?
Többször kevesebbet.
Legalábbis nekem az élet minden területén kapásból így ugrik be, tanulni, házimunkázni is így szoktam.
Nagyon rég álmodozom a rövid munkaidőről, de 5 napon rövidet.
Nyugaton egyes helyeken már egy ideje van ilyen nem is kell messzire menni pl Ausztria, de Németország és Svájcban is van így.
Van olyan pl hogy 4 nap 10 órás meló, majd 3 nap pihi.
Olyan is van hogy Hétfőtől-Szerdáig napi 12 óra de aki nagyon akar lehet még túlórazni 1-2 órát, aztán cs-p-szo-v meg szabad.
Van olyan hely is ahol heti 5-6 nap meló, napi 4 órában.
Van ahol hétfő vagy pénteken nyitva sincsenek a cégek mert ugye 3 napos pihenőt töltik az emberek.
Van olyan hely is ahol H-Cs napi 8 óra és minden második hét pénteken 4 óra.
Olaszoknál, spanyoloknál van pl olyan hogy dolgoznak 4-5 órát, majd haza mennek sziesztázni (pihenni, enni 1-2-3 órára) aztán még vissza mennek ledolgozni a maradék időt.
Nyugadot minden is van.
Hogy mi lenne a jó szerintem?
Igazából az ha mindenki saját magának el tudná azt dönteni mennyit szeretne dolgozni.
Kérdés:
"Ti hogyan csökkentenétek?"
Válasz:
Felmondással már legális - és ráadásul ez a leghatékonyabb!
:)
Egy asztalos cégnél vagyok angliába, lépcsöket, korlátokat, díszítő elemeket restaurálunk és gyártunk kastélyokba, kastélyszállókba, kuriákba, műemlékekbe stb, pár éve kíváncsiságból bevezette főnököm a 4napos munkahetet, majd azon felbuztulva bevezettük a 3 napost, de az 3megfeszített nap.
Természetesen ugyan azért a pénzért.imádjuk mindannyian, és semmit nem vesz el a teljesítményből, sőt, simán ledolgozunk 10-12 órát is akár szünet nélkül, ha épp azt kívánja a munkafolyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!