Új helyre kerültem.... és nem akarnak betanítani mit csináljak?
Én voltam ilyen helyen mint te. Engem sem tanítottak be, próbáltam összerakni a dolgokat és átlátni az egészet, de egyszerűen nem ment. 6 hónap múlva elküldtek, mondván semmit se tudok. Tényleg nem tudtam semmit. Utólag rájöttem hogy jobb nem erőltetni azt ami nem megy. Leültettek a gép elé, mutattak egy teljesen ismeretlen számítógépes alkalmazást, és azt tanuljam meg használni.
Ültess le egy kőművest programozni számítógép elé. Na kb. olyan volt. És ráadásul hiába kértem hogy segítsenek betanulni, senkit nem érdekelt.
Én voltam olyan helyen is, ahol az első hétben nem csináltunk semmit, nem is a saját részlegemen voltam. De ez így volt direkt megtervezve. Hogy belelássak másba is, aztán mehet a betanítás.
De ha ez nem ilyen, hanem tényleg csak ba.sznak rád, hát én olyan munkahelyen is voltam. Eskü mintha nem számítottak volna az érkezésemre, a belépőkártyámat sem csinálták meg, nem volt szabad számítógép, se felhasználói fiókunk. Első nap irattáraztunk meg kb az első héten csak szabályzatokat olvastunk. Aztán betanítottak EGY darab dologra. Egy másik lány aki velem jött addig ment és zaklatta a többieket amíg valaki be nem vállalta hogy betanítja másra is. Én ezzel nem értek egyet, szerintem az ő feladatuk valakit megbízni a betanításunkkal. Aztán persze én lettem leb.aszva hogy nem tudok semmit, szar értékelést kaptam, még azt várták el, hogy én menjek a betanításért, mint a másik lány. Igazából ki is rúgtak volna valszeg mert akartak velem beszélni csak megelőztem a dolgot és felmondtam :D
Ilyen helyen én is voltam (irodai munka)! Nem is értettem, miért vettek fel embert,ha egyáltalán nem foglalkoznak vele. Semmilyen hozzáférést nem intéztek a céges rendszerekhez, az eszközeimet is több részletben kaptam meg - pedig hetekkel előre tudták, mikor jövök. Szerintem ez elfogadhatatlan.
És a betanítás... mindenki elvolt magában, én is kérdezgettem, hogy miben tudok segíteni, persze ment a szájhúzás,az ignorálás . Már kvázi könyörögtem, hogy adjatok már valamit bszki,mert szétunom az agyam, értékes órák mennek el a semmivel, meg most azt fogják látni, hogy az új ember nem csinál semmit.
Jól mondja a #7, normális helyeken le van osztva, hogy ki mit ad át az új embernek és nem ő rohangál fej nélküli csirke módjára. Nem arra vágytam, hogy végig fogják a kezem, alig várom, hogy önállóan dolgozhassak,de az alapokat miért nem képesek biztosítani???
Miért nem szóltam a főnöknek? Mert még team leader se volt akkor 🤣 persze erről nem meséltek az állásinterjún, bennem meg fel se merült, hogy ilyen szinten vannak problémák. Próbaidő alatt elmentem, elég hamar leesett, hogy itt elcseszett a rendszer.
Kérdező, szerintem is járj utána, hogy mi a szitu, így nagyon nem lesz rendben.
Voltam így én is, multi, pénzügy. Semmit nem adtak át. Én 6 hónapig bírtam, aztán felmondtam. Most így utólag azt mondom, hogy rögtön fel kellett volna mondanom két hét után, vagy pedig rákérdezni, hogy ez miért van, és várható-e, hogy valaki átadja a munkakört.
Sajnálom az elcseszett fél évet, igaz, a fizu jóval átlag felett volt, de akkor is pocsék érzés, hogy a nagy semmiért vettem fel (még akkor is, ha a céget ez nem zavarta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!