Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg ennyire bonyolult...

Tényleg ennyire bonyolult munkahelyet váltani?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan helyen dolgozom, ahol nem tudok egykönnyen elmenni, ha dolgom van, nincs ilyen, hogy egy két órával előbb elmegyek, meg ledolgozom, illetve szabit kérni is olyan, hogy több emberrel kell egyeztetni, és legyek hálás, ha el tudok menni és mindenki rábólint.

Lesz egy interjúm, de nem tudtam megbeszélni, hogy reggel legyen, vagy délután, hanem konkrétan a nap közepén jó csak nekik. Úgyhogy emiatt majd szabit kell kivennem, amiből amúgy sincs már sok így október elején. Aztán lehet nem jön össze és full felesleges volt.

Ti hogy csináljátok így munka mellett az új álláskeresést? Vagy a ti munkahelyetek lazább?

2023. okt. 6. 13:08
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván nem egyszerű, és furcsa is lenne, ha a jelenlegi munkahelyed támogatná, hogy interjúzhass máshol.

Én akkor tudtam ilyet megoldani, ha reggelre vagy késő délutánra sikerült az interjút szervezni, hagy HO-ból mentem be, és nem tűnt fel, hogy nem vagyok otthon. Megint más, ha egyébként is HO-ban vagy, és online az interjú.

Az ilyenre három megoldást tudok:

- ebédszünetet ellövöd az interjúra

- kérsz egy nap betegszabadságot, ha jófej a háziorvos

- előbb felmondasz, és akkor nincs gond (csináltam márilyet)

2023. okt. 6. 13:16
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

szabadságot kell kivenni, vagy beteget jelentesz arra napra

Pl: hánysz, fosol stb... Azt kész

2023. okt. 6. 13:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb munkahelyemen én mondtam fel úgy, hogy tervezetten tudjak pihenni utána pár hónapot, közben kerestem munkát. A többi hely vagy laza volt, mondtam, hogy dolgom van és csak később tudok bejönni vagy el kell mennem ügyeket intézni stb. Egyik helyen már felmondtam, de nem találtak a helyemre senkit a felmondási időm alatt, szóval maradtam még, de közben kerestem állást, nyilván ott már leszartam ki mit szól, és volt, ahol tudták, hogy keresek munkát, de normális volt a főnököm, elengedett, hamarabb mentem be vagy maradtam tovább. Jelenlegi helyemről is voltam állásinterjún, de itt meg a magam ura voltam (másik poziba kerültem azóta), főnökömmel hetente-2 hetente egyeztettük a feladatokat, közben nem érdekelte mikor hol vagyok, csak a meló legyen elvégezve.
2023. okt. 6. 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Nekem minden munkahelyem laza volt ilyen korábban elmenős szempontból, ezt mindenhol rugalmasan kezelték, a szabit is többnyire, de nyilván nem úgy, ha hirtelen másnapra kellett, de pl egy hétre előre simán. (Persze ez szerencse kérdése is, hogy nincsenek-e aznap már öten szabin.)

De ha nincs más megoldás, akkor ezekre a helyzetekre is tökéletesen megfelel a táppénz💁‍♀️ (Tudom, itt soha senki nem megy el, akkor se, ha tényleg beteg.)

2023. okt. 6. 14:38
 5/8 anonim ***** válasza:
73%

Részemről is nehéz a váltás. Nincs ismeretségi köröm, nem tartom a kapcsolatot senkivel sem.

E mellett egy honlap is jelentősen megváltozott, ami ugyan nehézkes használatú lett, de nem adom fel:). Amennyi lehetőséget találok, igyekszem kiaknázni.

2023. okt. 6. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A mostani munkahelyem sokkal lazább, viszont eddig még nem adódott olyan helyzet, hogy munkaviszony alatt aktívan keressek más helyet.

Az első munkahelyem után 1 hónap munkanélküliség után kaptam újabb állást, ezalatt 4 interjúban volt részem. Utána jött egy viszonylag hosszabb (több, mint 1 év) munkanélküliség, és mivel 1 hónappal előre tudtam meg, hogy nem hosszabbítanak szerződést, nem nagyon volt alkalmam előre állást keresni. A következő munkahelyemen meg pont amikor fel akartam mondani, aznap hívtak egy másik helyről, hogy nagyon szívesen átvennének, ha esetleg az akkori helyről el akarnék jönni.

Jövő nyáron megint váltok, ez már 100%, de úgy vagyok vele, hogy majd ráérek április-május környékén keresgélni. Hacsak nem a munkáltatók találnak meg engem. Ironikus, de az elején a lehetetlennel határos volt munkát találni, most meg átlagban havonta azért kapok újabb ajánlatokat.

2023. okt. 6. 14:55
 7/8 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem is jobb lenne végre bentlakásos munkahelyeket csinálni, nehogymá' oda mehessek ahova én akarok 🤣 A HO-sokra meg jeladót rakni, még mit nem, hogy a Szent Vállalatnak JÁRÓ napi munkaidőt interjúzgatásra, erre arra pazaroljuk, mi? A gályarabság idejében legalább rend volt. Aki nem bírta, belehajitották a tengerbe. Még hogy interjúzgatás 😅

Azért kíváncsi vagyok hogy azok a nagytudású Hájöring Menedzserek (= a leendő hajcsárod) tisztában vannak-e vele, hogy másik Vállalat drága idejét rabolják 1-1 délelőtt 10 órára rakott interjúval 😆

Vicc ez az egész, föl kell mondani, aztán feketén dolgozni + fölvenni a segélyt, úgy talán tudsz interjúkra járkálni. De akkor is vigyázz mit mondasz, "2 hónap a felmondási időm" ezen kívül ne mondj mást. Persze az is gyanús, ami nem gyanús 🧐

2023. okt. 6. 17:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon nehezen szabadulok el 1-2 órára interjúra, recepciós vagyok...

Ha váltani szeretnék intenzíven keresek állást, 1 hétre 3-4 interjú is összejön és 1 hét táppénzre megyek akkor.

Végső esetben felmondás és intenzív keresés mellett 1 max 2 hónapon belül lesz új munkám, budapesten.

2023. okt. 8. 12:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!